Deze (lieve!) bijnaam geeft prinses Amalia aan haar grootmoeder, prinses Beatrix

Niks protocol, de A'tjes geven de oud-koningin een verrassende bijnaam.

Ook Amalia, Alexia en Ariane hebben voor hun oma een lief koosnaampje.

De prinsessen zijn zo lekker gewoon gebleven. Dat blijkt uit het feit dat ze 'gewoon' een bijnaam hebben voor hun oma, prinses Beatrix. Niks protocol, de A'tjes geven de oud-koningin een verrassende bijnaam.

De drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een goede band met hun grootmoeder. Dit blijkt uit natuurlijk de bijnaam (ja, ja, we vertellen 'm zo), de lieve momenten die we voor de camera zien en het feit dat Bea ooit gespot is met een grote handtas waar de hoofden van de jonge prinsessen op te zien waren. Hun oma mag dan jarenlang de koningin van Nederland zijn geweest, ze wordt door de A3'tjes gewoon 'oma' genoemd. “Hoewel dat niet als normaal wordt gezien binnen de koninklijke familie, past het wel precies bij de manier waarop Willem-Alexander en Máxima hun dochters opvoeden.”

En je zou het misschien niet verwachten, maar de drie prinsessen hebben – naast oma – nog een andere naam voor hun grootmoeder. De dames noemen Beatrix 'Amma', zo weet royalty-expert Marc van der Linden. “Het is dus Amma, een verbastering tussen mama en oma,” vertelde hij eens tijdens een uitzending van RTL Boulevard.

LEES OOK: Dit is de bijnaam die Archie van Meghan krijgt

LEES OOK: Mark Rutte doet boekje open over blunder prinses Beatrix

LEES OOK: Het temperament van prinses Beatrix: 'Ze kan best koppig en bazig zijn'

“De informele bijnaam van de prinsessen voor hun oma is een voorbeeld van hoe de drie meiden worden opgevoed: zo normaal mogelijk. Ze gaan gewoon met de fiets naar school, spreken met vriendinnen af en hebben ieder hun eigen hobby's. Totdat de prinsessen volwassen zijn, doen Willem-Alexander en Máxima er alles aan zodat Amalia, Alexia en Ariane een normale opvoeding genieten.” Hun vader zei ooit eens: “Als ze geen gewone jeugd kunnen hebben, falen wij als ouders.”

Ook weten we dat Máxima een zo normaal mogelijke moeder probeert te zijn. Dat bleek al toen Amalia nog maar net op school zat. Máxima meldde zich destijds aan als luizenmoeder, belegde broodjes als overblijfmoeder en stond op de hockeyclub gewoon achter de bar.

Bron: Jan Magazine | Beeld: BrunoPress (openingsbeeld), ANP

Laatste nieuws