Met deze Koningsdagcocktails wordt het gegarandeerd een feestje!

What’s shakin? 

Voor het tweede jaar op een rij is Koningsdag anders dan anders. Maar niet getreurd!

Ook al kun je niet naar je favoriete cocktailbar dit jaar, je kunt nog steeds van een paar geweldige Koningsgezinde cocktails genieten. Je maakt ze in een handomdraai gewoon thuis. Een smaakvolle combi van sweet spiced genever en sinaasappellikeur zorgt voor een kleurrijke, knaloranje en feestelijk lekkere cocktail. What’s shakin?

G-City Martini

Breng je Koningsdag door met deze friszoete cocktail. De G-City Martini, verwijzend naar de Martinitoren in Groningen-city, de stad waar de Hooghoudt genever ontstond, is gemakkelijk te bereiden.

– een met ijs gevulde cocktail shaker

– 50 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever
– 15 ml sinaasappelsap

– 15 ml ananassap
– 20 ml bessenjenever
– een partje sinaasappel

Recept:
Doe alle ingrediënten, behalve het partje limoen, in de shaker en ‘shake’ alles 30 seconden goed door elkaar. Pak een martiniglas (ook wel coupette of cocktailglas genoemd) en een zeefje en giet de cocktail in je glas. Zorg dat het ijs in de shaker blijft. Garneer met een partje sinaasappel voor dat oranje Koningsdageffect.

Sweet, Spicy and Fruity

Hou je van een stevige bite, dan is deze Hooghoudt Sweet, Spicy and Fruity ideaal. De mix is zoet maar door het toevoegen van Ginger Ale en mint smaakt hij ook verrassend fris. Geserveerd in een highball glass heb je in ieder geval genoeg om Koningsdag door te komen. Cheers Willy!
– ijsblokjes
– 30 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever
– 20 ml Hooghoudt Sinaasappellikeur
– Ginger Ale
– Takje mint en een partje sinaasappel voor de garnering

Recept:
Vul een Highball glas met ijsblokjes. Schenk 30 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever en 20 ml Hooghoudt Sinaasappellikeur in het glas. Top het glas af met Ginger Ale. Gebruik een takje mint en een partje sinaasappel als garnering. Et Voilà, je oranje dag kan niet meer stuk.

Hooghoudt King’s Spritz

Hou je van fris en fruitig? Dan zit je met deze cocktail precies goed. De Hooghoudt King’s Spritz heeft namelijk een verfrissende bite en is kleurijk oranje. Met dit drankje in de hand ga je hoe dan ook een dag oerhollandse gezelligheid tegemoet.
– ijsblokjes
– 50 ml Hooghoudt Sinaasappellikeur
– 50 ml Mineraalwater
– Prosecco
– 2 sinaasappel partjes voor garnering

Recept:
Vul een Bourgogne glas met ijsblokjes. Schenk 50 ml Hooghoudt sinaasappellikeur en 50ml mineraalwater (bijvoorbeeld Spa Rood) in het glas. Top het glas af met Prosecco. Snij twee partjes uit een sinaasappel en plaats dit in het glas als garnering en je oranje Koningsdag cocktail is klaar!

Bron: Hooghoudt | Beeld: Hooghoudt

Laatste nieuws