Wat gebeurt er met de kleding van Máxima nadat ze ze gedragen heeft?

Onze koningin heeft een uitpuilende kledingkast waar je u tegen zegt.

Lees ook

We kunnen stellen: koningin Máxima is gezegend met een heerlijke kledingkast.

Van staatsbanketten, online vergaderingen, nationale feestdagen: er is voor elke gelegenheid wel een gepaste outfit te vinden.

De tops and bottoms worden allemaal keurig gestoomd, geprepareerd voor een volgend pasmoment en opgebaard in de royal garderobe. Hierna wordt genoteerd wat ze naar welke gelegenheid aan heeft getrokken. Zo voorkomt ze dat ze niet meerdere keren hetzelfde aandoet bij (werk)bezoeken. Want inderdaad, dat kun je jezelf natuurlijk niet permitteren.

En eens in de zoveel tijd wordt er een opruimmoment ingepland (ze is zo lekker gewoon gebleven). Ze geeft af en toe iets weg aan haar dochters, zussen, schoonzussen of haar moeder. Zo leent Maria del Carmen weleens iets uit de kledingkast en worden de A'tjes tijdens publieke optredens regelmatig met kledingstukken uit de oorspronkelijke kast van Max gespot. Denk bijvoorbeeld aan het befaamde spijkerjasje van Alexia én het handtasje die zij gisteren (tijdens Koningsdag in Eindhoven) bij zich droeg.

Ook worden 'belangrijke' stukken weliswaar uitgeleend aan een speciale tentoonstelling, haar trouwjurk is daar een voorbeeld van. Haar Valentino leende ze uit aan de tentoonstelling 'Ja, ik wil' die inzoomde op alle koninklijke huwelijken vanaf het eind van de achttiende eeuw. De koningsblauwe japon van Jan Taminiau die Máxima tijdens de inhuldigingsceremonie van WA droeg, was te bewonderen op de tentoonstelling van de Dutch Design Awards.

Bron: KRO NCRV | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook