‘Charlotte, George en Louis zullen later wél een band hebben met Archie’

De koninklijke kinderen zullen elkaar niet uit het oog verliezen.

Lees ook

Hoewel de relatie tussen prins William en prins Harry bekoeld lijkt, hoeft dit niet hetzelfde te zijn voor hun kinderen. Dat zegt royalty-expert en biograaf Ingrid Seward.

Zij vertelt: “George, Charlotte en Louis hoeven in hun kindertijd geen band te vormen met Archie om hem op latere leeftijd te appreciëren.” Met de verhuizing van Harry en zijn vrouw, Meghan, naar de andere kant van de wereld betekent het dat de kinderen elkaar weinig zien en dus weinig kans hebben om elkaar te leren kennen. Archie was pas een jaar oud toen zijn ouders met hem naar de Verenigde Staten verhuisden. “Toch betekent dat niet dat alle hoop verloren is.”

“William en Harry willen dat hun kinderen elkaar kennen. Dat is hoe hun moeder Diana het gewild zou hebben. Zelfs als het zover komt dat ze nooit meer tegen elkaar spreken – en ook die kans acht ik klein – zullen ze hun kinderen nooit tegen elkaar opzetten”, aldus Seward. “Zeker George en Charlotte, die nu respectievelijk 7 en 6 jaar oud zijn, zullen zich Archie nog herinneren en zich afvragen hoe het met hem gaat. Op dit moment hebben ze die band met hem ook niet erg hard nodig, zie je. Ze hebben heel veel vriendjes op school. Later, wanneer ze goed beginnen beseffen in wat voor familie ze geboren zijn en welke verantwoordelijkheden ze hebben, zullen ze gelijkgestemde zielen opzoeken. Zoals Archie, wiens leven al vroeg getekend werd door zijn koninklijke afkomst. Op latere leeftijd zullen ze hem beginnen appreciëren.”

Ondertussen is Baby Sussex #2 ook onderweg (Meghan is hoogzwanger as we speak), maar ook hierover maakt de royalty-expert zich niet druk. “Ook met de dochter van H&M zouden de kinderen van William en Kate een band kunnen opbouwen. Dat zal automatisch gebeuren als ze ooit contact zoeken met Archie.” Echter zijn niet alle royaltywatchers het met Ingrid Seward eens. “Meghan beschuldigde de Britse royals van racisme. Het zou best kunnen dat ze er wel bewust voor kiest om haar kinderen weg te houden van die negatieve invloed.” Maar ook dat zou volgens Seward slechts tijdelijk kunnen zijn. “De royals worden steeds moderner. Tegen de tijd dat George en Archie twee volwassen mannen zijn, is er geen sprake meer van de twijfelachtige waarden en normen uit het verleden. Dat zie je nu al aan de stijl van William en Kate. Ik ben er zeker van dat er op een bepaald moment een olijftak zal worden uitgestoken.” Only time will tell…

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook