De iconische bob van prinses Diana wordt weer helemaal hip

De lokken van de prinses vormen een inspiratiebron voor de lente kapsel van het moment.

Lees ook

Prinses Diana blijft ons inspireren.

Diana is altijd een stijlicoon geweest, maar ook op het gebied van coupes blijft ze een trendsetter. Zo is 'haar bob' nooit uit het modeplaatje verdwenen en zien we 'm elk jaar terugkomen. Ook dit jaar maakt de bob zijn opkomst, vertellen haarstylisten en kappers. “Vooral haar bobkapsel met achteruitgekamde lokken is erg inspirerend.”

Volgens Suzie McGill, in Schotland een grote naam in de kapperswereld, zal de vraag naar een look à la Diana de volgende maanden groot zijn. “Diana is altijd een stijlicoon geweest en de bob raakt nooit uit de mode. Soms koos Diana voor een kapsel tot net voorbij haar jukbeenderen, soms waren haar lokken iets langer aan de achterkant, maar telkens weer ging ze resoluut voor een diepe zijscheiding, volume en laagjes.” De lokken van de prinses vormen een inspiratiebron voor de lente kapsel van het moment.

Dat heeft volgens de haarexpert te maken met het feit dat natuurlijke kapsels aan een opmars bezig zijn. “De styling van het kapsel door de jaren heen is steeds meer ‘effortless’ geworden. In de jaren tachtig speelden we in op volume, in de jaren negentig vierden laagjes hun hoogdagen en begin jaren 2000 waren we massaal in de weer met de stijltang. Nu is alles meer in functie van wat je van nature hebt meegekregen.”

© Mario Testino voor Vanity Fair in 1997

De ultieme look? Pascal van Loenhout vindt het kapsel van Lady Di voor de lens van fotograaf Mario Testino het beste voorbeeld van de kracht van de Diana-bob. Haar typerende kapsel is voor die fotoreeks op een heel nonchalante manier naar achteren gekamd. “Ik denk dat we qua look vooral die richting zullen uitgaan”, zegt hij. Wil je je bob thuis zelf op die manier stylen, dan heeft de kapper enkele nuttige tips. “Ik raad aan om je haren, nadat je ze hebt gewassen en verzorgd met conditioner, droog te blazen met een haardroger. Doe dat losjes, in alle richtingen en ga er met je vingers doorheen tot je haren écht droog zijn. Velen stoppen te vroeg en dat is zonde, want je haren hebben enkel ‘een geheugen’ als je ze poederdroog blaast. Pas dan zal je kapsel mooi in vorm blijven.”

Als de haren droog zijn, kam je ze met een stylingbrush naar achteren, tegen de wortel in. “Eindigen doe je met koude lucht, zodat het kapsel zijn vorm behoudt”, vervolgt Pascal. “Gebruik ook niet te veel fixerende producten, zoals haarlak. Ik verkies crèmeproducten die de haren veerkracht en volume geven en de dag nadien nog goed bewerkbaar zijn. Je kan dan bijvoorbeeld je haren opnieuw een beetje nat maken, vervolgens alles weer op zijn plaats brengen en daarna je lokken weer met de haardroger afkoelen. De afkoeling van je haardos is net zo belangrijk als de opwarming ervan. Het is de sleutel tot een goede styling.”

Bron: Glamour Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook