Je kunt binnenkort de trouwjurk van prinses Diana van dichtbij bekijken

Tijdens de tentoonstelling is het ook gluren naar ándere haute couture van de Britse royals.

De bruidsjapon van Lady Di van dichtbij bewonderen? Binnenkort kan 't!

De wereldberoemde jurk van tafzijde is van dichtbij te bewonderen tijdens de veelbelovende (!!) tentoonstelling Royal Style in the making in Kensington Palace te zien. Deze duurt tot en met januari 2022. Voor die tijd zouden de coronakwestie's toch wel enigszins onder controle zijn?

Tijdens de tentoonstelling is het ook gluren naar ándere haute couture van de Britse royals. Couture van prinses Margaret en de Queen Mum worden ook tentoongesteld, en dan heb je ook wat, want deze plaatjes werden nooit eerder geëtaleerd. Maar het pronkstuk van de tentoonstelling blijft natuurlijk dé trouwjurk van Diana. Haar zonen, prins William en prins Harry, zijn samen in het bezit van de bruidsjapon maar leende het ding voor de expositie uit.

De tentoonstelling bevat ook nooit eerder vertoonde items uit de archieven van enkele van de meest gevierde koninklijke couturiers van de 20e eeuw, naast voorbeelden van de glinsterende jurken en stijlvol maatwerk gemaakt voor drie generaties koninklijke vrouwen. “Er zullen enkele verrassingen zijn voor modefans”, belooft het persbericht. “Originele schetsen, stofstalen en ongeziene foto's uit de Royal Ceremonial Dress Collection zullen deel uitmaken van de tentoonstelling en de unieke attributen demonstreren die elke couturier naar de koninklijke garderobe bracht, naast voorbeelden van hun beroemdste werk.” Lees meer via deze link.

Bron: Royal Style | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws