Bewezen: stellen die samen wijn drinken zijn gelukkiger

Samen drinken blijkt niet alleen gezellig te zijn, maar het maakt ook écht gelukkig!

Na een lange dag thuiskomen (of thuiswerken) en samen met je partner een fles wijn opentrekken om de dag door te spreken.

We hoeven niemand uit te leggen hoe fijn dat is. Samen drinken blijkt niet alleen gezellig te zijn, maar het maakt ook écht gelukkig!

Het geheim van een goed huwelijk is ongetwijfeld goede communicatie en je best doen voor elkaar, maar het blijkt ook in de kleine dingen te zitten. Stellen die samen drinken en hetzelfde drinkpatroon hebben zijn gelukkiger dan koppels die de fles wijn in de koelkast laten staan. Dat wijst een recent onderzoek van de University of Michigan uit.

Tipsy

Het heeft volgens de onderzoekers vooral met het gedeelde moment te maken. Of jullie het nu bij één glas houden of een beetje tipsy worden maakt dus niet zoveel uit. Als jullie maar samen zijn! Is jouw partner niet zo'n drinker en jij wel, of andersom? Dan voel jij je volgens de onderzoekers ongelukkiger.

Voor het onderzoek zijn 2767 getrouwde stellen geïnterviewd over hun relatie en alcoholgewoontes. Koppels die aangaven om ook maar een keer per jaar samen te drinken, verklaarden dat ze zich niet ergeren aan hun partner en niet te kritisch op hun partner zijn. Je snapt het: zet de wijn maar vast koud!

Bron: University of Michigan | Beeld: iStock

Laatste nieuws