Wacht, zit koningin Máxima ook op Instagram?

Dit is wat we weten over de geheime accounts van de Oranjes.

Lees ook

We zijn goed bekend met het officiële Instagram-account van het Koninklijk Huis, maar de Oranjes zijn ook privé op social media te vinden.

Via hun geheime accounts kunnen Máxima en de prinsessen zorgeloos vakantiekiekjes, foto's van hun ontbijt of hun #outfitoftheday delen.

Máxima op Instagram

In zijn nieuwe boek Máxima 50 jaar onthult Marc van der Linden dat onze koningin zowel een account op Instagram als op TikTok heeft. Afgeschermd en met een geheime gebruikersnaam welteverstaan, zodat ze onopgemerkt likes uit kan delen.

“Dat is vooral om haar dochters in de gaten te houden”, licht Marc toe aan RTL Boulevard. “Ze heeft de naam van een vogel gekozen die heel hoog boven een bepaald gebied hangt, maar ontzettend goede ogen heeft en zelfs een muisje kan zien lopen. Ze hangt als een moeder boven haar dochters om meteen in te grijpen als het verkeerd gaat.”

De gebruikersnaam van het account laat hij niet vallen, dus we kunnen alleen maar gissen. Is het @havikmáxima of toch @adelaarvanoranje? Of zou Máxima met een Spaanstalige gebruikersnaam nóg beter afgeschermd zijn tegen nieuwsgierige aagjes (zoals wij)?

Prinsessen

De drie A'tjes zijn dus ook op de socialmediaplatforms te vinden, eveneens met een onbekende naam. “Wij volgen ze ook allemaal,” vertelde koning Willem-Alexander daar afgelopen zomer over tijdens het fotomoment. “Dat is een deel van het verhaal, je mag social media, maar dan moet je ons ook toelaten.”

Ondanks de ouderlijke controle lekt er weleens een en ander van de prinsessen uit. Máxima ziet dit zulke ongelukjes als een ‘leermoment’ voor haar dochters: “Dit moeten ze zelf ook leren, je kunt als ouder twintig keer zeggen wat gedaan moet worden, maar ja, dan zijn ze allemaal met vriendinnen… En ja, het gaat toch wel mis. Dan zijn ze echt heel boos of teleurgesteld. Ik zeg dan: daar heb je ook van geleerd.”

Openbare accounts

Goed, zolang we Máx en de prinsessen niet privé kunnen volgen, moeten we het doen met de royal accounts die wél openbaar zijn. Allereerst natuurlijk @koninklijkhuis – al kun je op het door de RVD beheerde account weinig spontane kiekjes verwachten.

Socialmedia-ster van de familie is toch wel Eloise van Oranje, die haar meer dan 250 duizend volgers regelmatig trakteert op beelden uit haar dagelijkse (studenten)leven en daarmee hard aan de weg timmert als influencer.

Ook Mabel van Oranje is te vinden op Instagram. Ze gebruikt het platform vooral om foto's van landschappen te delen en goede doelen te steunen.

Floris van Oranje geeft ook een publiek inkijkje in zijn (gezins)leven via Instagram.

En Bernhard jr. deelt graag foto's vanaf het circuit, al dan niet met zijn familie.

Bron: RTL Nieuws, Linda, JAN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook