Dit is de nagellak die Queen Elizabeth al meer dan 30 jaar draagt

En je vindt 'm voor nog geen tientje in de drogist.

Lees ook

Goed, voor beauty-inspiratie kijken we misschien niet meteen naar Queen Elizabeth, maar we zijn wel heel benieuwd wat er in de make-uptas van de koningin te vinden is. En dat schijnt in de loop der jaren weinig veranderd te zijn. Blijkbaar worden de nagels van Hare Majesteit al sinds 1989 steevast in dít kleurtje gelakt.

Vaste lak

Klassiek, elegant en subtiel, dat is het vaste vernisje van Queen Elizabeth. Al sinds jaar en dag draagt Liz deze nette – en vooral veilige – keuze. In 1989 werd ze voor het eerst met deze nagellak van Essie gezien en sindsdien is ze er trouw mee blijven lakken (tenminste, dat is wat we constateren als ze haar classy handschoentjes eens niet aan heeft).

Om precies te zijn gaat het om de tint Ballet Slippers. En zo exclusief is de cosmetica van de Queen niet: het lichtroze kleurtje is voor nog geen tien euro te koop bij zowat iedere drogist.

Goed voorbeeld doet goed volgen, dus ook Kate Middleton droeg Essie op haar trouwdag. Wel met een kleine upgrade: de manicurist van de hertogin onthulde dat ze Essie's Allure-tint mengde met de Rose Lounge-lak van Bourjois om de perfecte kleur te krijgen voor de royal wedding.

Eigen kleur

De nagellak is niet de enige signature kleur van Queen Elizabeth. Tijdens de kroning in 1953 droeg de kersverse koningin een lipstick die speciaal voor haar was ontworpen, zodat de tint perfect bij haar kroningsjurk zou passen. De lipstick was van Clarins, een beautymerk dat tot op de dag van vandaag geliefd is bij de inmiddels 95-jaar oude Queen. Zo zou ze haar gezichtspoeder en handcrème steevast bij dit merk shoppen, dat dan ook hofleverancier mag worden genoemd. Never change a winning beauty routine!

Bron: Marie Claire FR, Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook