8 actrices die de rol van prinses Diana vertolkten

Deze vrouwen mochten proeven hoe het leven van de prinses van Wales eruitzag.

Lees ook

Acht actrices die in de huid van de prinses kropen.

Naomi Watts

Hoge verwachtingen waren er voor de film Diana in 2013. Het verhaal was gebaseerd op het boek van Kate Snell, Diana: Her Last Love, die inzoomde op de laatste maanden van haar leven. Met in de hoofdrol haar laatste serieuze romantische relatie met de Pakistaanse hartchirurg Hasnat Ahmad Khan. De bekroonde Britse actrice, Naomi Watts, vertoont een griezelige gelijkenis met de wijlen prinses, maar zelfs haar acteertalenten waren niet voldoende om de film te redden die uiteindelijk een grote mislukking bleek te zijn aan de kassa.

Kristen Stewart

Kristen Stewart (bekend van de Twilight-reeks) is onlangs gecast om in de huid te kruipen van Diana in een aankomende film van regisseur Pablo Larraín. De film Spencer verfilmt de periode waarin Diana zich realiseert dat haar huwelijk met prins Charles niet blijkt te werken. De film zal in 2021 in productie gaan en het jaar daarop verschijnen. To be continued!

Emma Corrin

Ze was de onbekende actrice die in één klap wereldberoemd werd in haar rol als de jonge Lady Diana Spencer in Netflix' vierde seizoen van The Crown. De actrice doet het geweldig en flaneert lekker op het beeld. Emma speelt de rol van Diana als de potentiële bruid van de Britse kroonprins, haar verloving, het 'sprookjeshuwelijk' en hun eerste buitenlandse tour door Australië. Lees in dit artikel hoe haar turbulente casting voor de rol ging.

Jeanna de Waal

Helaas heeft de pandemie een haastig einde gemaakt aan de muzikale show gebaseerd op het leven van de koninklijke familie, Diana. Daarin speelt Broadway-actrice en zangeres Jeanna de Waal de prinses en zingt ze satirische liedjes als ‘Welcome to the Windsors’, ‘Snap, Click’, ‘Here Comes James Hewitt’ en ‘Secrets and Lies’. Maar maak je geen zorgen, want het is binnenkort te bewonderen op Netflix.

Elizabeth Debicki

Eerdergenoemde Emma Corrin geeft voor The Crown seizoenen 5 en 6 haar stokje door aan de Australische Elizabeth Debiki die zal gaan schitteren in haar rol als prinses van Wales. In deze seizoenen zal veel drama te zien zijn. De serie geeft de scheiding van Charles en Diana weer en haar tragische auto-ongeluk in Parijs.

Serena Scott Thomas

Serena Scott Thomas vertolkte de rol van de prinses in de verfilmde versie van de biografie Diana: Her True Story van Andrew Morton. Deze schreef hij in 1993 met de hulp van de koninklijke familie. Grappig feitje: de actrice werd óók gecast in een latere tv-film William & Kate als Carole Middleton, de moeder van de hertogin van Cambridge.

Julie Cox

De tv-film Princess in Love uit 1996 veroorzaakte nogal wat opschudding toen het uitkwam, grotendeels omdat het zich richtte op de vermeende relatie van Diana met polospeler Captain James Hewitt. De film werd gebaseerd op de gelijknamige biografie van Anna Pasternak en in de hoofdrol was Julie Cox.

Genevieve O’Riley

Bewijs dat er echt geen einde komt aan de fascinatie voor de People's Princess. In 2007 kwam Diana: Lasy Days of a Princess uit die de laatste momenten van haar leven onderzocht, van haar relatie met de Egyptische miljardair Dodi Fayed tot haar tragische dood in 1997. Actrice Genevieve O'Riley speelde haar rol en vertelt: “Ze is een groot deel van ons bewustzijn en een van de grootste iconen van ons leven.”

Beeld: Mario Testino voor Vanity Fair (openingsbeeld) | Video: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook