Waarom hertogin Kate zoveel houdt van groene kleding

Zo zie je dat het dragen van eenzelfde kleur zeker niet eenzijdig hoeft te zijn.

Waar de hertogin van Sussex massaal de kleur donkerblauw inkoopt, grijp de hertogin van Cambridge naar de kleur: groen!

Of het nu gaat om Diplomatic Dressing tijdens een werkbezoek in Ierland of omdat het echt bij haar past, we zien Kate maar wat graag in een smaragdgroene outfit.

De hertogin blijkt een nieuw curriculum aan haar garderobe toegevoegd te hebben. Ze vult haar royal kledingkast op basis van drie verschillende eisen: of het is van Alexander McQueen, of het heeft knopen óf het is (smaragd)groen. Er wordt namelijk gretig ingekocht op de kleur. Kleurenspecialist Gabriella Winters legt ons uit waarom deze kleur zo in trek is bij de hertogin: “Kate heeft medium donkere ogen die aan de zachtere kant zijn qua intensiteit. Afhankelijk van de belichting lijken ze soms wat aan de groene kant.” Dit in combinatie met haar donkere haarkleur lijkt de keuze naar de groenige natuurkleur een uitstekende keuze. “Ze draagt ​​haar oogkleuren vaak en met veel succes”, voegde de kleurenspecialist eraan toe. “Door kleuren te dragen die inherent zijn aan jouw kleur, zal je er gracieus, fris en verheven uitzien – Kate die haar oogkleuren draagt, laat zich hierdoor er moeiteloos elegant, stralend en verfijnd uitzien.”

LEES OOK: Hoeveel geld geeft hertogin Kate jaarlijks uit aan kleding?

LEES OOK: Even over: de romantische jurk van hertogin Kate waarmee ze 10 jaar liefde verzegelde

LEES OOK: Deze lieve woorden van prins Charles over Kate Middleton gaan opnieuw viral

“Kies voor verschillende tinten en materialen en mix deze met mooie accessoires voor een compleet verschillende look”, lijkt de tip van hertogin die de Europese royals maar wat graag overnemen. Royal kameniersters krijgen het jagersgroen, mosgroen en bosgroen momenteel niet aangesleept, zo gaarne willen hun bazen zich momenteel in deze kleur hullen. Niet alleen hertogin Kate loopt in de kleur weg, ook haar royal collega's worden massaal in de kleur gespot. Let op: de beelden komen allemaal uit de pre-corona periode.

Zo'n entourage helpt het groene plaatje natuurlijk aanzienlijk.

Hertogin Meghan ging voor Rock 'n Green…

… en koningin Silvia schreed rond in een groen gordijn.

Laatste nieuws