Achter de schermen bij de scheiding van Bill en Melinda Gates

Zedendelinquent Jeffrey Epstein zou óók een aandeel gehad hebben in Melinda haar beslissing te scheiden.

Na het baanbrekende nieuws dat een van de rijkste stellen ter wereld, Bill en Melinda Gates, bekend maakte te gaan scheiden, wordt nu gemeld dat Melinda al in oktober 2019 aan de bel trok én dat Jeffrey Epstein wellicht de laatste druppel was voor Mel.

Vorige week maakten Bill en Melinda bekend dat ze na een huwelijk van 27 jaar gaan scheiden. Toch wordt nu bekend dat de scheiding al een tijdje aan de gang was. Zo heeft Melinda al eind 2019 een paar scheidingsadvocaten in de arm genomen, schrijft Wall Street Journal. Melinda raadpleegde haar advocaten ten tijde dat de veroordeelde pedofiel, Jeffrey Epstein, de krantenkoppen haalde. Dat was ongeveer twee jaar voordat de scheiding openbaar werd gemaakt. Hoewel het stel geen verdere details gaf over de redenen van de scheiding, beweert de krant dat de banden van haar man met Epstein “een bron van bezorgdheid” waren. Terwijl een voormalige medewerker uit de school klapte met het verhaal dat de relatieproblemen in 2013 al ontstonden.

Bill vloog in dat jaar met Jeffrey Epstein's jet van New Jersey naar Palm Beach in Florida, nadat Epstein bijna 13 maanden in de gevangenis had gezeten, toen hij in 2008 was veroordeeld voor minderjarige prostitutie. Melinda maakte zich naar verluidt zorgen over de vriendschap van haar man met de zedendelinquent, wat er vervolgens toe leidde dat ze in 2019 de New Yorkse echtscheidingsadvocaat Robert Stephan Cohen benaderde. Eentje die wel raad weet met een spraakmakende klantenkring, onder wie Ivana Trump, Michael Bloomberg en Henry Kravis. Ook vertegenwoordigde hij eerder al Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

De aanleiding van Melinda om naar Cohen te stappen was dat de New York Times de banden van Bill Gates en Jeffrey Epstein benadrukte. Zo waren er ontmoetingsdetails gelekt waaronder een overnachting in zijn herenhuis in de Upper East Side. Een woordvoerster zei destijds dat de bijeenkomsten over filantropische ondernemingen gingen. Melinda ontmoette naar verluidt Epstein ook en zou haar man verteld hebben dat ze 'm griezelig vond en dat Bill maar beter geen zaken met Epstein kon doen. Bill en enkele personeelsleden van de Bill & Melinda Gates Foundation bleven echter hun contacten met de zedendelinquent aanhouden tot zijn dood in de gevangenis van augustus 2019. Toen zijn band met Epstein aan het licht kwam, zei Bill het volgende: “Ik heb hem ontmoet. Ik had geen enkele zakelijke relatie of vriendschap met hem.”

Of de vermeende vriendschap hetzij zakenrelatie iets met de scheiding te maken heeft, blijft gissen. Hoe dan ook is de liefdesbreuk tussen één van de rijkste stellen ter wereld definitief. “Na veel nadenken en veel werk hebben we de beslissing genomen om ons huwelijk te beëindigen. In de afgelopen 27 jaar hebben we drie ongelooflijke kinderen grootgebracht en een stichting opgericht die over de hele wereld werkt om alle mensen in staat te stellen een gezond en productief leven te leiden. We blijven het geloof in die missie delen en zullen blijven samenwerken bij de stichting, maar we geloven niet meer dat we samen kunnen groeien als koppel in deze volgende fase van ons leven. We vragen om ruimte en privacy voor ons gezin terwijl we door dit nieuwe leven beginnen te navigeren,” lazen we vorige week op het wereldwijde web.

Bron: Wall Street Journal, New York Times | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws