De echte reden waarom prins William zijn ring niet meer draagt

Eigenlijk hebben we het ding nog nooit om de vinger van de Britse prins zien schitteren.

Hoewel je de hertogin van Cambridge kunt uittekenen met de verlovingsring van haar schoonmoeder, zo zelden zien we prins William met zijn trouwring.

Of nou ja zelden? Eigenlijk hebben we het ding nog nooit om de vinger van de Britse prins zien schitteren. En daar is een reden voor. Eentje die volkomen begrijpelijk en logisch is.

Waarom hij zijn bling links laat liggen? Heel gemakkelijk, hij wil er gewoon geen dragen, punt. “Hij houdt niet van sieraden,” legt een assistent van het paleis uit. “Hij heeft er nog nooit een gedragen. Hij besloot dat hij er nu geen wilde dragen, het heeft allemaal te maken met persoonlijke voorkeur.” En da's eigenlijk niks nieuws, want William heeft zelfs vóór zijn huwelijk met Kate Middleton aangegeven dat hij ringloos door het getrouwde leven zou gaan. Echter valt het nu mensen pas op.

De beslissing van Wills is niet ongebruikelijk, zo lopen er nog veel meer mannen (en vrouwen, maar minder in vergelijking met mannen) rond zonder hun trouwring. Wellicht persoonlijke voorkeur van de prins, maar ook prins Philip deed 't. Dus zien we hier een royal traditie ontstaan? Nee hoor, want prins Charles en prins Harry dragen braafjes wel hun trouwringen. De hertog draagt een eenvoudige platina-creatie van Cleave and Company, dezelfde juwelier achter de verlovingsring van de hertogin van Sussex.

En uiteindelijk blijft het ieder zijn eigen keuze om te dragen wat hij of zij wil. Hertogin Kate daarentegen wordt nóóit zonder haar blauwe saffieren verlovingsring gezien (die geldt eigenlijk al voor twee), maar ja, als wij zo'n ring hadden, hadden wij 'm ook nooit afgedaan…

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws