Roze outfit-inspiratie: dit is waarom de kleur zo geliefd was bij prinses Diana

Trends veranderen, maar roze blijft.

Lees ook

Een kleur die zoet en vrouwelijk kan zijn, of juist knallend en krachtig: prinses Diana had alle tinten roze in haar garderobe hangen en de kleur bleef haar hele leven favoriet.

Tout rose

Vanaf het begin viel het zoete, vrouwelijke roze dat Diana droeg bij haar fans in de smaak. De vrolijke kleur páste gewoonweg bij de jonge prinses, die een nieuwe wind liet waaien door het paleis (al was ook haar schoonmoeder nooit vies van een roze outfit). En door roze te dragen volgde Lady Di ook nog eens de trends van begin jaren tachtig, een van de vele manieren waarop ze bewees de 'prinses van het volk' te zijn.

Prinses Diana op Sicilië in een ensemble van Catherine Walker, 1985. Beeld: Brunopress.

Tijdens de Australië-toer die prinses Diana in 1983 met prins Charles maakte, zou haar koffer bijna alleen maar roze kleding bevatten. En hoewel Diana's stijl zich in de loop der jaren ontwikkelde – zowel vanwege de mode als vanwege haar eigen veranderende positie – nam ze nooit afscheid van haar favoriete kleur.

Prinses Diana tijdens een bezoek aan het Vaticaan, 1985. Beeld: Brunopress

Vooral de roze ensembles van labels als Catherine Walker en Versace zijn populair, maar ook felroze avondjurken behoorden tot de collectie van de Princess of Wales. Eigenlijk kwam Diana bij elke soort outfit wel met een roze versie, of het nu om een zwangerschapsjurk, een casual jasje waarin ze haar kinderen van school haalde of een classy prinsessenjurk die niet zou misstaan in een Disney-sprookje.

Satijnen avondjurk van prinses Diana, 1987. Beeld: Brunopress.

Veelzijdig, dat is roze zeker. Diana wist dat de kleur haar flatteerde en perfect gecombineerd kan worden, zowel met een koninklijk parelsnoer als met een paar gympen. En dat is wel zo makkelijk als je hardwerkend royal én moeder van twee bent.

Prinses Diana en prins Harry, 1992. Beeld: Brunopress

Mocht je geïnspireerd zijn om al je roze outfits uit de kast te trekken, dan komt dat goed uit. Felroze is namelijk ook uitgeroepen tot dé modekleur van zomer 2021. En met een stijlicoon als prinses Diana als inspiratiebron, sla je natuurlijk zelden de plank mis.

Prinses Diana, 1997. Door John Mathew Smith, onder de licentie CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Bron: Vogue FR | Beeld: Brunopress, Wikimedia Commons

Laatste nieuws

Zie ook