Deze tradities verbraken Harry en Meghan op hun trouwdag

Vandaag is het drie jaar geleden dat de Sussex'jes in het huwelijksbootje stapten en ook toen pakten ze het al een tikkeltje anders aan.

Lees ook

Drie jaar geleden vond de sprookjesachtige royal wedding van prins Harry en Meghan Markle plaats – het begin van een liefdesverhaal dat een heel andere wending nam dan we allemaal hadden gedacht. Maar ook op hun trouwdag zelf ging niet alles volgens het boekje. Déze trouwtradities werden door de Sussex'jes verbroken.

Naar het altaar

Meghan Markle liep niet aan de arm van haar vader naar het altaar, al was dit niet helemaal haar eigen keuze. Ondanks dat de verhoudingen tussen de twee ook niet om over naar huis te schrijven zijn, was het om medische redenen dat Thomas Markle niet aanwezig kon zijn in St. George's Chapel. De bruid kwam daarom de kerk binnen in het gezelschap van haar bruidsmeisjes en bruidsjonkers en werd bij de laatste helft vergezeld door haar schoonvader, prins Charles.

Omkijken

Tijdens een traditionele Engelse bruiloft is het uit den boze als de bruidegom omkijkt terwijl zijn aanstaande richting het altaar schrijdt, maar prins Harry kon het niet laten om alvast over zijn schouder een glimpje van Meghan in haar stunning Clare Waight Keller-jurk op te vangen.

Geen trouwgeloften

De traditionele trouwgeloften lieten Harry en Meghan bewust aan zich voorbijgaan. In de 'standaard' geloften wordt een vrouw haar man namelijk gevraagd 'te gehoorzamen' – iets wat een feministe als Meghan niet over haar lippen zou krijgen voor het toeziend oog van miljoenen (televisie)kijkers wereldwijd. In plaats van to love, cherish and to obey beloofde de bruid haar man daarom 'lief te hebben, te troosten en te eren'.

Zaal vol sterren

Prins William en Kate Middleton maakten al een beginnetje door beroemdheden uit te nodigen op hun bruiloft in 2011, maar Meghan en prins Harry nodigden een ongekend hoog aantal celebrities uit. Naast Meghans Suits-collega's waren onder anderen ook Elton John, James Blunt, Serena Williams, de Clooneys en Oprah Winfrey te gast, die zich vrolijk mengden met de Europese royalty.

De eerste kus

De eerste kus van de newlyweds vond niet traditiegetrouw plaats tijdens een balkonscène: al op de trappen van de kerk wisselden Harry en Meghan hem uit. Hoewel er meerdere royal weddings plaats hebben gevonden in St. George's Chapel was het nog nooit eerder gebeurd dat de ongeduldige tortelduifjes alvast hier hun liefde bezegelden.

Een eigen ring

Mannelijke royals worden eigenlijk nooit met hun trouwring gezien, maar prins Harry besloot ook dit anders aan te pakken. Hij draagt een platinum trouwring, en ook deze materiaalkeuze is opvallend. Alle andere trouwringen van de royals zijn namelijk van goud gemaakt (die van Meghan is dat wél, bijvoorbeeld).

Bron: Vogue FR | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook