Laserontharing? Dit is wat je moet weten voordat je eraan begint

Is dit het geheim voor een scheer- en stoppelvrij leven of toch niet?

Lees ook

De belofte van een leven zonder stoppels en scheermessen: we snappen wel dat laserontharing een geliefde beautybehandeling is. Maar voordat je eraan begint, is het wel zo handig om te weten wat je precies kunt verwachten om te bepalen of het ook voor jouw lichaam is weggelegd.

Dit moet je weten over laserontharing

1. Het process klinkt pijnlijk, maar dat is het niet (overal)
Laserontharing werkt door het licht van een laser. Dit 'licht' wordt omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes als het ware worden weggebrand. Deze snelle, scherpe pijn is vooral vervelend op plekken met een dunnere huid zoals de neus en kin.

2. Geduld hebben is belangrijk
Laserontharing werkt niet á la minute. Pas na twee of drie weken na je eerste behandeling kun je verschil gaan zien. Er zijn vaak rond de acht behandelingen nodig voor een volledig resultaat, dus je hebt wel een lange adem nodig.

3. Scheren voor de behandeling is een must
De laser reageert op de haren op het huidoppervlak aanwezig zijn. Dit kan irritaties en een verbrande haargeur veroorzaken als je benen niet net gladgeschoren zijn. No, thanks, dan toch nog maar één keer het scheermes erbij pakken.

4. Een behandeling duurt niet altijd lang
Een ontharing afspraak voor het gezicht duurt vaak slechts 20 minuten, inclusief een snel praatje en het verwijderen van make-up. Voor het laseren van de hele benen moet je echter wel rekenen op zo'n 90 minuten.

5. Vermijd de sportschool
De warmte van de laser blijft 24 uur lang in je huid aanwezig, dus vermijd na de behandeling de sportschool, sauna's en warme douches. Anders loop je het risico dat bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen door de warmte.

6. Let op de zon
Het is noodzakelijk om voor en na de behandeling te veel blootstelling aan Uv-stralen te voorkomen. Als je een kleurtje hebt door het zonnen, moet je wachten tot dit vervaagt voordat je met de behandeling kunt beginnen.

7. De behandeling kan tot meer haargroei leiden
Een laserbehandeling is geen wondermiddel dat voor iedereen is weggelegd. Bepaalde haarsoorten kunnen door de laser worden gestimuleerd om langer en dikker terug te groeien. Als het haar niet geschikt is, zal je huidspecialist dat laten weten.

8. Bepaalde schoonheidsproducten laten liggen
Blijf de dagen rondom je behandeling van je beautyproducten af. Scrubs, glycolzuur en retinolcrèmes moeten in ieder geval twee dagen voor en na de behandeling worden vermeden.

9. Meerdere voordelen
Laserontharing heeft veel meer voordelen dan alleen permanente haarvermindering. Zo wordt je huid een stuk helderder en gladder. Ook verminderd deze vorm van ontharing de kans op ingegroeide haren en huidirritaties.

10. Herhalingsbehandeling
Er bestaat een kans dat door hormoonwisselingen, zoals een zwangerschap of de overgang, de haargroei wordt gestimuleerd. Een herhalingsbehandeling kan deze haargroei verhelpen. Hoe lang je haren wegblijven, is dus ook van meerdere factoren afhankelijk.

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook