Waarom het kind van prinses Beatrice wél een titel kan krijgen

Terwijl de baby van prinses Eugenie zonder predicaat door het leven gaat.

Lees ook

Het regent heugelijk royal babynieuws dit jaar! Deze week maakte prinses Beatrice bekend in verwachting te zijn van haar eerste kindje. En in tegenstelling tot de pasgeboren August kan déze baby wel op een titel rekenen.

Prinses Eugenie

Prinses Eugenie, het zusje van prinses Beatrice, werd afgelopen februari voor het eerst moeder. Zoontje August is de elfde in lijn van de Britse troonopvolging, maar op een titel als 'prins', 'hertog' of 'earl' hoeft hij niet te rekenen. Dat komt doordat dergelijke titels niet via de moederlijke lijn worden overgedragen.

Het kind van prinses Beatrice, dat komende herfst geboren wordt, gaat daarentegen wel tot de adelstand behoren.

Italiaanse titel

En dat is te danken aan Beatrice's echtgenoot en de vader van het kind, Edoardo Mapelli Mozzi. Hoewel 'Edo' zijn titel niet in het dagelijks leven gebruikt, behoorde zijn familie wel tot de Italiaanse adel en houden ze vast aan de titel Conte (graaf, dus). Dat betekent dat zijn toekomstige zoon ook Conte zou kunnen worden of zijn toekomstige dochter zichzelf Nobile Donna mag noemen.

Toch plaatsen we hier nog een paar vraagtekens bij. Edo heeft namelijk al een zoon uit een eerdere relatie, 'Wolfie'. Logischerwijs zou hij als oudste zoon de volgende Conte worden. Wellicht heeft Wolfie deze titel niet gekregen omdat zijn ouders niet getrouwd waren. Maar of het overdragen van een nauwelijks erkende, haast uitgestorven Italiaanse titel precies volgens het (nogal gedateerde) boekje moet? We zullen het pas weten als de kleine spruit van Beatrice is gearriveerd!

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook