Dit is waarom Charles eerst niet met Camilla kon trouwen

Het was liefde op het eerste gezicht: Charles en Camilla leerden elkaar in de zomer van 1971 kennen, toch besloten ze niet met elkaar te trouwen.

Lees ook

Het was liefde op het eerste gezicht: Charles en Camilla leerden elkaar in de zomer van 1971 kennen, toch besloten ze niet met elkaar te trouwen.

50 jaar samen

Onlangs vierden Charles en Camilla hun 16-jarig huwelijksjubileum, maar in werkelijkheid zijn ze al zo'n 50 jaar samen. Instant vriendschap leidde tot een vrolijke verkering vol polo, picknicks en paarden. Maar deze relatie eindigde in 1973 abrupt. Het hof vond de aardse, moederlijke, kettingrokende Camilla Shand ongeschikt als vrouw van een aanstaande koning.

Maar ook de (beruchte) besluiteloosheid van de prins speelde een rol: Hij wilde niet trouwen voor zijn dertigste. De nuchtere Camilla wilde niet eindeloos op 'm wachten. En trouwde later met Andrew Parker Bowles.

Toen beide stellen in 1996 gescheiden waren, rechtte Charles eindelijk zijn rug en liet zijn ouders, het hof en de wereld weten dat er over zijn relatie met Camilla “niet onderhandeld kon worden”. Door zijn pogingen om alsnog met haar te trouwen, werd echter een streep gezet toen prinses Diana in 1997 verongelukte. Charles vond dat hij er moest zijn voor zijn zonen William en Harry. En zowel Charles als Camilla beseften dat het volk haar niet snel zou accepteren, na de dood van de immens populaire Diana.

Beeld: Brunopress

Dus bleef Camilla jarenlang zijn officieuze metgezel, terwijl er naarstig aan hun beider imago's werd gewerkt. Als ze samen een paar dagen vrij hadden, vloog hij met de koninklijke jet naar Balmoral en volgde zij zonder morren met een lijnvlucht, in economy.

Inmiddels zijn ze happily married sinds 2005 en zijn ze samen het aanstaande koningspaar van Engeland.

Beeld: Brunopress

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook