De hobby van prins William die de Queen afkeurt

'Ik ben het maar minder gaan doen nu ik de vader van drie kinderen ben', aldus William.

Lees ook

Of prins William in een ander leven zijn biceps onder had laten tatoeëren, zich in een leren jasje had gehesen en zich aangesloten zou hebben bij een motorclub? Wie weet!

De troonopvolger schijnt het fantastisch te vinden om op topsnelheid met een motor door de straten de scheuren, al is Queen Elizabeth daar helemáál geen fan van.

Motorliefde

Van zijn liefde voor motors maakt prins William geen geheim. “Ik weet niet wat het is met motors, maar ik heb er al van jongs af aan een passie voor. Ik ging vaak karten toen ik jonger was, daarna ging ik over op quads en uiteindelijk op motorfietsen,” vertelde hij in een interview tien jaar geleden.

William in 2018. Beeld: Brunopress

Anoniem scheuren

“Het helpt dat ik anoniem ben met mijn motorhelm op, het helpt me ontspannen. Maar ik vind alles aan motors en het kameraadschap dat erbij komt kijken leuk.”

Queen Elizabeth schijnt het echter maar niets te vinden dat haar kleinzoon zo'n snelheidsduivel is.

“Het jaagt haar de stuipen op het lijf”, weet koningshuisfotograaf James Whitaker te vertellen. “Het is ook vreemd. Zijn moeder was voortdurend op de vlucht voor de paparazzi, die ook op motorfietsen reden.” Al moeten we zeggen dat Elizabeth zelf ook niet de meest veilige hobby heeft: zelfs op haar 94e werd ze nog paardrijdend gespot.

Tandje terug

Liz kan opgelucht ademhalen, want prins William stapt nu nog maar zelden op de motorfiets. “Ik ben nu vader van kinderen, dus ik heb een tandje teruggenomen”, liet hij weten tijdens een TT Race in 2018. Maar daar heeft de hertog van Cambridge niet helemaal vrede mee: “Ik mis de grote tochten, motorrijden ging voor mij altijd om het samenzijn.”

Prins George

Wills oudste zoon prins George gaat vooralsnog zijn vader niet achterna: hij zou juist balletlessen volgen en samen met zijn zusje, prinses Charlotte, leren paardrijden. We gaan ervanuit dat die hobby's wél op goedkeuring van de Queen kunnen rekenen.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook