Songfestival-winnaar Måneskin ligt onder vuur

De band heeft inmiddels ook gereageerd op de geruchten die rondgaan...

De Italiaanse rockband Måneskin is momenteel het gesprek van de dag. De rockband won gisteren namelijk het Eurovisie Songfestival, maar helaas het niet iedereen het over deze bijzondere prestatie. Momenteel gaan er namelijk beelden op social media rond waaruit zou blijken dat frontman Damiano cocaïne snoof tijdens de puntentelling…

Puntentelling

Tijdens de puntentelling kwam Damiano – de zanger van Måneskin – in beeld terwijl hij een beweging maakte die de suggestie wekte dat hij cocaïne snoof in de greenroom. Na het event zwoer de zanger tijdens een persconferentie dat hij geen drugs had gebruikt en ook op social media doet de band hun verhaal.

“We zijn geschokt dat sommige mensen beweren dat Damiano drugs gebruikt. We zijn tegen drugs en hebben nooit cocaïne gebruikt”, laat de band weten in hun Instagram Stories. “We zijn bereid te worden getest, want we hebben niets te verbergen. We zijn hier om onze muziek te spelen en we zijn erg blij met de winst van het Eurovisie Songfestival.”

Verklaring EBU

EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseert, heeft nu ook gereageerd op de ‘snuifgate.’ In een verklaring heeft de organisatie laten weten dat Damiano zich op drugs laat testen zodra hij weer in Italië is. Ook benadrukt EBU dat er geen drugs aanwezig waren in de greenroom.

Volgens EBU zou Damiano tijdens de puntentelling een gebroken glas op de tafel van Italië hebben opgeruimd en daarom vooroverbukken. Na onderzoek constateerde de organisatie dat er inderdaad een glas gebroken was. Volgens de verklaring onderzoekt EBU de beelden verder en zal er later meer informatie volgen.

Update: inmiddels is bekend dat Damiano negatief is getest op drugs.

Bron: Grazia, Telegraaf, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws