Deze tips helpen je spierpijn te verlichten én te voorkomen

Spierpijn? Hoe kom je er weer vanaf?

Lees ook

Stond jij – net als ruim twee miljoen anderen – vorige week ook weer in de sportschool?

Dan is het je vast niet ontgaan: de aanwezige spierpijn. Die zul je vast niet gemist hebben… De sluiting van de sportscholen heeft voor 4 op de 10 Nederlanders gezorgd dat ze een stuk minder zijn gaan bewegen. Ruim 1 op de 3 heeft zelfs geen spierpijn meer gehad sinds ze niet meer in hun gym konden sporten. Sporten nadat je een lange tijd niet tot nauwelijks hebt bewogen resulteert vaak in flinke spierpijn de volgende dag. Een beloning na het harde werk (vindt zo’n 60 procent), maar soms ook onhandig. Beau Monde zet samen met Melkunie dé tips om de spierpijn te voorkomen en te verlichten.

Drie tips om spierpijn te voorkomen

  • Een goede warming-up. Zoals de zonnegroet, een oefening waarbij al je spiergroepen aan bod komen. Een ideale manier om je spieren rustig log te maken en over te laten gaan van de ruststand naar de actieve stand.
  • Bouw de belasting rustig op en zet niet te grote stappen in een keer. Bouw bij duurtraining de lengte van je inspanning rustig op. En voer bij krachttraining het aantal kilo’s of herhalingen gestaag op.
  • Laat je voor of na het sporten masseren. Ook daar hoort een beetje pijn bij.

Drie tips om spierpijn te verlichten

  • Blijf bewegen! We moeten er eigenlijk niet aan denken, maar het helpt echt. Een lichte training, zoals een half uurtje cardio is heerlijk om je spieren wat meer smooth te laten voelen.
  • Hoe lekker een warme douche ook is, je spieren herstellen sneller als je koud doucht of een koud meer in duikt. Door het koude water vernauwen de bloedvaten en verhoogt je bloeddruk. Je bloed gaat sneller stromen, waardoor de pijn sneller verdwijnt.
  • Ga op tijd naar bed. Voldoende slaap helpt je spieren goed te herstellen.

Maar vergeet het belang van eiwitten niet. Eiwitten doen je spieren namelijk sneller herstellen, en dát is natuurlijk wat je wilt. Zorg er dus voor dat je na een middelmatige of zware training een bron van proteïne binnenkrijgt. Zit je niet te wachten op een gekookt eitje of een bak kwark? Wij tippen de choco pudding van Melkunie PROTEIN. Daarnaast heeft de lijn een uitgebreid assortiment gevuld met heerlijke (en eiwitrijke!) shakes, yoghurts, puddings en kwarks die je lichaam helpen bij de opbouw en herstel van de spieren. Zo ben je in no-time klaar voor een volgende uitdaging, yihaaa!

Bron: Melkunie | Beeld: iStock (openingsbeeld), Instagram

Laatste nieuws

Zie ook