Kim Kardashian onder vuur na uitbrengen smartphone game over Harry en Meghan

'Het is duidelijk dat we de plank hiermee mis hebben geslagen.'

Lees ook

Naast een eigen realityserie, beautylijn en ondergoedcollectie heeft Kim Kardashian óók haar eigen smartphone game. Maar dat ze zich zelf niet zo bezighoudt met het ontwikkelen van deze app, werd deze week wel duidelijk.

Nieuwe verhaallijn

In Kim's game app Kim Kardashian: Hollywood heeft de speler een duidelijk doel: van opkomend sterretje uitgroeien tot Hollywood's grootste A-lister. Het videospel kreeg deze week echter bakken vol kritiek nadat een nieuwe verhaallijn íets te veel deed denken aan een bestaand koppel in L.A.

Het nieuwe level in de game heet Royal Runaways en introduceert twee nieuwe 'personages': prins Aston en prinses Bianca, die na een televisie-interview waarin de prinses zegt zich niet welkom te voelen in de royal family, besluiten om hun koninklijke leven op te geven. Waar kennen we dit toch van…

Aston & Bianca

“Prins Aston heeft alles gedaan wat hij kon om me welkom te laten voelen in de koninklijke familie. Helaas kan ik niet over iedereen in zijn familie hetzelfde zeggen”, zo vertelt de fictieve prinses Bianca in de videogame.

En alsof deze verhaallijn nog niet genoeg gelijkenissen vertoont met die Sussex'jes, is het uiterlijk van 'Aston en Bianca' ongetwijfeld gebaseerd op dat van prins Harry en hertogin Meghan (oké, we missen Harry's baard wel een beetje: bekijk HIER een schermafbeelding).

Niet op de hoogte

De producent van de game én Kim Kardashian zelf kwamen behoorlijk onder vuur te liggen door dit nieuwe level. Gamers spraken van een 'slechte smaak, gezien alles wat de familie onlangs door heeft gemaakt' en van 'lekker cashen over de rug van de royals'. Waar royal fans ook aanstoot aan namen, is dat de Queen in de game behoorlijk grof uit de hoek komt.

Kim Kardashian zou zelf niet van deze verhaallijn in haar app op de hoogte zijn geweest. Volgens insiders is de realityster erg 'teleurgesteld'. Ook laat Kim K een 'intern onderzoek' uitvoeren om te voorkomen dat er in haar game nogmaals echt bestaande celebs worden gepersifleerd.

Ook de game-ontwikkelaars zelf geven een reactie: “We hebben veel waardevolle feedback ontvangen over onze nieuwe prins Aston en prinses Bianca-queeste”, laat een woordvoerder weten aan DailyMail.com. “Het is duidelijk dat we de plank hiermee mis hebben geslagen, onze oprechte excuses. Het was niet onze bedoeling om een specifiek persoon of een specifieke groep mensen negatief neer te zetten. Dit deel van de game is niet langer beschikbaar.”

Bron: HELLO | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook