Hoe rijk is prinses Mabel eigenlijk?

Voor als je je ooit hebt afgevraagd hoe rijk de koninklijke familie is...

Lees ook

Quote schatte het vermogen van de Oranjes op zo'n één miljard. Wie beheert wat?

Voor als je je ooit hebt afgevraagd hoe rijk de koninklijke familie is…

Koning Willem-Alexander & Koningin Máxima

Samen zijn onze koning en koningin goed voor ongeveer zeven miljoen euro aan inkomsten voor 'personele en materiële uitgaven'.

Prinses Amalia

De kroonprinses is nu nog minderjarig en moet het tot haar 18de (in december) nog doen met haar zakgeld (en het salaris van haar bijbaantje, zie hieronder). Het is nog even wachten, maar dat heb je ook wat: Amalia ontvangt vanaf haar 18de jaarlijks 1,6 miljoen euro. “Een gedeelte van dit bedrag krijgt Amalia echter niet op haar persoonlijke rekening gestort, maar wordt gebruikt voor 'personele en materiële uitgaven'. De rest, ongeveer 300 duizend euro, krijgt Amalia wel persoonlijk.”

Prinses Mabel

Prinses én business babe zorgt voor haar eigen centen en heeft de koninklijke schatkist – naar onze mening – helemaal niet nodig. Mabel was vorig jaar te vinden in de Quote 500, al zo'n drie jaar op rij. Ze stond er met een geschat vermogen van 560 miljoen op de 66e plek van de lijst. Hoe dan? Haar succesvolle aandelenbelang in Adyen heeft haar geen windeieren gelegd en is hiermee een van de rijkste Nederlandse royals. You go girl! Er wordt gedacht dat ze de aandelen heeft geërfd na het overlijden van haar man, prins Friso.

Prinses Beatrix

Het is niet bekend hoeveel prinses Beatrix nu verdient, maar het feit blijft: Bea is nog altijd zeer vermogend. In 2018 ontving ze nog zo'n 510.000 euro én een onkostenvergoeding van anderhalf miljoen euro per jaar. Hoewel Beatrix in 2013 afstand deed van de troon, wordt het wel duidelijk dat het prima vertoeven is als oud-koningin gemalin.

Prins Constantijn & prinses Laurentien

De prins en prinses vissen weliswaar naast de boot, zij krijgen geen maandelijks vast bedrag gestort vanuit de koninklijke schatkist. Alles wat bij het tweetal binnenkomt, wordt dus zelf verdiend. Ze hebben dan ook beiden een eigen bedrijf: Constantijn een consultancy-firma genaamd C22 B.V. en Laurentien heeft een soortgelijk bedrijf, genaamd Generation F B.V.

Bron: Quote | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook