De verdrietige reden dat Kate Middleton op school werd gepest

Haar buitengewone motivatie voor het helpen van kinderen, blijkt een persoonlijke inspiratiebron te zijn.

Achter de gulle glimlach en oprechte interesse schuilt persoonlijk verdriet.

De hertogin van Cambridge wordt gezien als een van de meest geliefde royals van deze tijd. Ze straalt evenwicht en elegantie uit, waar ze ook gaat. Ook is ze pleitbezorger voor de mentale en fysieke gezondheid van kinderen. En dat is ze niet voor niets, haar passie en motivatie voor deze functie komt namelijk uit een persoonlijke inspiratiebron. Kate werd naar verluidt erg gepest op de middelbare school, waardoor het een moeilijke tijd in haar leven werd. Het leven van de jonge Kate werd zuur gemaakt door een groep meisjes op kostschool Downe House.

Een buitenstaander op school

Volgens een voormalig leerling, Georgine Rylance, kwam het doordat La Middleton op latere leeftijd in haar klas aanschoof. Kate was toen 13 jaar terwijl de rest vanaf hun 11de al bij elkaar in de klas waren gekomen. “Het maakte wel een verschil. Je bouwt in de twee jaar een hechte band op, je trekt met elkaar op en vertrouwt elkaar. Zij miste die twee jaar bonding“, vertelde de oud-leering aan The Sunday Times. “Zelfs de populaire meisjes hadden een moeilijke start toen zij pas vanaf hun 13de aansloten.”

Emma Sayle, een andere collega-leerling, vertelt in Kate: The Future Queen dat “het een onhandige school was en er veel druk heerste onder de leerlingen. Ik denk dat Kate zich vanaf het begin al ellendig voelde.” Een andere reden dat Kate werd gepest is volgens Sayle omdat ze “te mager en te zachtmoedig” was. De kinderen wilden niet met haar lunchen, scholden haar uit en haar spullen werden afgepakt om haar van streek te maken.

Het switchen van scholen

“Ik was helemaal niet op de hoogte van het pestgedrag. Ik denk ook niet dat dit een plek is waar dat soort gepest aanwezig is. Echt iemand tot in de ellende aan toe pesten, is hier niet aan de orde geweest”, vertelt Susan Cameron, de voormalige directrice van de kostschool. “Ik denk dat Catherine een beetje stil is geworden van alle meisjes dingen, dát haar te veel werd en er niks over durfde te zeggen.” Toch dachten de jonge Kate en haar ouders daar anders over en besloten ze te switchen van school. Zo heeft ze maar één semester op Downe House gezeten en werd daarna overgeplaatst naar Marlborough College. Een voormalig docente daar vertelde Daily Mail dat ze “een emotioneel wrak” was, “behoorlijk mager en niet van eten hield”, ook leed Kate aan eczeem vanwege de hoge stress die ze had doorstaan op haar vorige kostschool.

Gelukkig voor de hertogin kijkt ze met een warm gevoel terug aan deze kostschool, waar ze haar middelbare schooltijd periode succesvol afsloot. De hertogin van Cambridge studeerde in 2000 af op Marlborough College en na een tussenjaar begon ze in 2001 aan de University of St. Andrews, de plek waar ze prins William zou ontmoetten. Mooi om te weten dat de hertogin van Cambridge zo gedreven is over het onderwerp pesten en dit haar aan het hart gaat. Hoewel ze zelf geen fijne ervaring heeft met het onderwerp, probeert ze het voor anderen gemakkelijker te maken. That's our girl!

Bron: Express, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws