Dankzij dit trucje kan de Queen de hele dag op haar hakken blijven lopen

Oók op 95-jarige leeftijd.

Queen Elizabeth kiest vaak voor een bescheiden hakje, maar het blijft een hele prestatie dat ze ook op haar 95e alle werkdagen lopend op pumps doorbrengt. Daar heeft de vorstin wel zo haar #lifehacks voor.

Lage hakken

Geen naaldhakken voor Queen Elizabeth: de koningin kiest meestal voor loafers met een stevige blokhak. Toch doet ze het maar mooi op haar leeftijd, zonder steunkousen en nog altijd met vorstelijke tred. Dat ze geen blaren of kloofjes krijgt, heeft Liz te danken aan het feit dat de meeste van haar schoenen al goed ingelopen zijn. Maar niet door haarzelf…

Queen Elizabeth tijdens haar officiële verjaardag in 2020. Beeld: Brunopress.

Schoenen inlopen

Paleispersoneel (met dezelfde schoonmaat als de Queen, mogen we hopen) krijgt de taak om alle schoenen van Elizabeth van tevoren in te lopen. Veilig over de zachte tapijten van Buckingham Palace, zodat de muiltjes er onberispelijk uit blijven zien.

“De schoenen moeten meteen comfortabel zijn”, legt koninklijke couturier Stewart Parvin uit. “De Queen kan niet zomaar zeggen: 'Dit zit niet goed meer, ik kan er niet meer lopen.'”

De eer komt meestal toe aan het fashion team van de Queen (ja – er gaat een heel team schuil achter de kledingkeuzes van Liz). Vooral Angela Kelly, de persoonlijke ontwerpster van de majesteit, krijgt vaak de kans om letterlijk in de schoenen van Queen Elizabeth te staan. “De Queen heeft erg weinig tijd voor zichzelf en geen tijd waarin ze haar eigen schoenen kan dragen, en aangezien we dezelfde schoenmaat hebben, is het zo alleen maar logisch”, liet Angela weten aan Hello!.

50 jaar

Veel afwisseling heeft dit baantje niet: de Queen draagt al zo'n vijftig jaar lang hetzelfde type schoenen. Naar verluidt draagt ze bijna altijd schoeisel van Anello & Davide, een merk waarvan ze de afgelopen jaren al honderden paren versleten heeft en ze er áltijd minstens tien in de schoenenkast heeft staan. Lekker stijlvast die Liz, net als met haar nagellak.

Bron: Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws