Do it yourself: kokoshaarmasker(s) voor glanzend & gezond haar

Kokosolie is de holy grail van de haarverzorging!

Lees ook

In een perfecte wereld zou het elke dag een good hair day zijn.

Voorlopig is moeiteloos haar een pure fantasie. Maar we kunnen het een stap voor zijn, enter: een haarmasker met kokosolie. Kokosolie is de holy grail van de haarverzorging: het bevat laurinezuur, een soort vetzuur dat de haarschacht doordringt om de groei te ondersteunen en droge plekken te hydrateren. “De vitamines en de vetzuren helpen de hoofdhuid te voeden en dringen door tot in de punten. En omdat kokosolie zo dun is, dient het als smeersel voor je haarzakjes en stimulans voor haargroei”, vertelt haarstylist Richy Kandasamy.

Een haarmasker met kokosolie zo'n dertig minuten in laten trekken herstelt de vochtbalans en beschermt je coupe wekenlang. En het leuke is: de ingrediënten voor een do it yourself-masker heb je waarschijnlijk gewoon allemaal al in huis.

Masker voor droog haar

  • 2 eetlepels kokosolie (extra vierge)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 ei

Smelt eerst de kokosolie op een kookplaat of in de magnetron. Klop het ei los in een aparte kom. Combineer dan het ei met de verwarmde kokosolie. Voeg de honing toe en klop opnieuw tot het mengsel een homogeen geheel is. Breng aan in vochtig haar, masseer het over je gehele haar (van de wortel tot de punt) en zorg ervoor dat elk gedeelte van je coupe gelijkmatig bedekt is. Wikkel je haar vervolgens in een douchemuts/handdoek of t-shirt voor 30 minuten en spoel uit met shampoo. Let op: het kan zijn dat je je haar meerdere keren moet wasen om het masker volledig uit te spoelen.

Masker voor dof haar

  • 2 eetlepels kokosolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel appelcider azijn

Verhit de kokosolie tot hij gesmolten is. Meng het vervolgens met de appelcider azijn in een kom en meng goed. Breng het masker in secties aan op droog of vochtig haar en bedek elke sectie gelijkmatig van wortel tot punt. Laat het 15 tot 20 minuten intrekken en spoel het daarna uit. Vervolg daarna met je shampoo en conditioner.

Masker voor beschadigd haar

  • 2 eetlepels

In plaats van verschillende ingrediënten voor een haarmasker met kokosolie te mengen, gebruik je in plaats daarvan alleen twee eetlepels kokosolie. Breng de kokosolie na het verwarmen aan op vochtig of droog haar. Wikkel het vervolgens in een handdoek of douchemuts en laat het een nacht intrekken. Spoel het masker 's ochtends uit met shampoo en laat het drogen.

Bron: Harpers Bazaar UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook