De meest bijzondere trouwcadeaus van de royals

Weet jij welke royals een zak potgrond kregen als huwelijkscadeau?

Wat geef je cadeau aan een huwelijkspaar dat er zelf al warmpjes bij zit? Op die vraag zijn in de loop der jaren heel wat creatieve antwoorden gegeven. Wie kreeg wat?

Een tandemfiets

Toen prins William en Kate Middleton in de echt verbonden werden, kregen ze van Boris Johnson (destijds burgemeester van Londen) een tandem cadeau. “Ik hoop dat ik het pasgetrouwde stel op de tandem zal zien als ze aan hun nieuwe leven beginnen”, zei hij daarbij. Maar – helaas voor Boris – hebben de Cambridge'jes voor zover bekend nooit gebruik gemaakt van de fiets.

Beeld: Brunopress

Een Land Rover

Blijkbaar dachten meer bruiloftsgasten dat Kate en William een voertuig nodig zouden hebben als pasgetrouwd stel. De Cambridges kregen namelijk ook een Land Rover cadeau. Net als de tandem werd ook die niet in de garage van Kensington Palace geparkeerd. De twee besloten de auto te doneren aan het goede doel. Opgeruimd staat netjes!

Een Indiase stier

Huisje, kroontje, beestje? Meghan Markle werd na haar royal wedding verrast met een Indiase stier. Het dier was ooit verzwakt en gewond gevonden en is vervolgens in naam van de hertogin van Sussex geadopteerd. Nu wordt hij verzorgd op een 'vredige boerderij'. De stier kreeg de naam 'Merry', een mengsel van 'Harry' en 'Meghan.' Origineel is het wel, en voor een part-time veganist als Meghan is het redden van een dier misschien zo'n slecht cadeau nog niet.

Beeld: Brunopress

Een zak potgrond

De kroonprins stapt in het huwelijksbootje, laten we hem een zak potgrond sturen! Dat is wat de raad van het Engelse graafschap Somerset dacht toen Lady Diana Spencer het jawoord gaf aan prins Charles. Dit omdat Charles een groot fan van landbouw is en het een praktisch cadeau zou zijn voor zijn landgoed Highgrove. Lekker moestuinieren tijdens de wittebroodsweken en zo. We vragen ons af wat de bruidegom met dit cadeau heeft gedaan…

Beeld: Brunopress

Een legpuzzel van zichzelf

Toen (destijds nog prins) Felipe en Letizia trouwden, kregen zij een legpuzzel met hun eigen beeltenis erop cadeau. Wederom een heerlijk kneuterig presentje waarvan we ons moeilijk kunnen voorstellen dat er ooit gebruik van is gemaakt en dat wellicht linea recta naar de kringloopwinkel is gebracht.

Beeld: Brunopress

Een tennisbaan

Niet puzzelen, maar een balletje slaan: kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken kregen hun eigen tennisbaan cadeau van de gemeente Sonderborg. Best leuk, toch?

Een grote kaas

Dat waren nog eens andere tijden! Toen koningin Victoria in 1840 met prins Albert trouwde, kreeg het koningspaar een grote ronde kaas van meer dan 500 kilo cadeau, gemaakt van de melk van meer dan 750 koeien. Een leuk idee als je kaasplankjes-liefhebbende vrienden in het huwelijksbootje stappen, misschien? Victoria heeft hem echter niet zelf opgesmikkeld. De boeren die de kaas hadden vervaardigd wilden het huwelijkscadeau na de bruiloft nog tentoonstellen. Dat vond de koningin goed, maar daarna weigerde ze hem terug te nemen. Een gegeven kaas moet je niet laten bekijken, om het spreekwoord maar ernstig te verdraaien.

Beeld: Wikimedia Commons

Bron: HELLO! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws