‘Zo hoorde prins Harry over het overlijden van zijn grootvader’

'Het had niet veel gescheeld of prins Harry had het overlijden van prins Philip via de pers moeten vernemen.'

Lees ook

Als we de Britse pers mogen geloven had het niet veel gescheeld of prins Harry had in zijn ochtendkrantje moeten lezen dat zijn grootvader was overleden.

Geen gehoor

De grootvader van prins Harry, prins Philip, overleed in de ochtend van 9 april. Dat wil zeggen, ochtend volgens de Britse tijd. In Los Angeles, de woonplaats van Harry en Meghan, is het namelijk acht uur eerder. Het nieuws dat de 99-jarige prins was overleden kwam voor hen om drie uur 's nachts.

Niet zo gek dus dat de Sussex'jes hun telefoon niet onmiddellijk opnamen. Maar volgens tabloid Daily Mail waren Harry en Meghan wel heel moeilijk te bereiken.

Politie

Volgens de krant probeerde de Amerikaanse ambassade prins Harry te telefoneren, maar werd er niet opgenomen. Vervolgens zou de ambassade het nabijgelegen politiekantoor hebben opgebeld en is er een agent naar de woning van Harry, Meghan en Archie gestuurd. De politieagent heeft vervolgens aan een bewaker moeten vragen of Harry met spoed de ambassade terug kon bellen.

Op die manier kwam prins Harry pas te weten dat zijn grootvader er niet meer was vlak voordat het nieuws wereldkundig werd gemaakt. Toch plaatsen we nog een paar vraagtekens bij dit verhaal…

Familiebanden

Is het zó slecht gesteld met de familiebanden dat de ambassade prins Harry moest bellen, of is het als royal simpelweg niet zo eenvoudig om een telefoontje te plegen? Ondanks alle commotie is prins Harry namelijk nog altijd close met prinses Eugenie, zijn nicht, en met de Queen zelf (al snappen we dat die niet meteen naar de telefoonhoorn greep). En zijn de Sussex'jes dan zulke vaste slapers of hebben ze hun telefoons 's nachts op silent staan? En waarom moest de Amerikaanse ambassade eraan te pas komen als het toch duidelijk om Britse aangelegenheden gaat?

We geloven zeker dat tijdsverschil de communicatie niet makkelijker maakt, maar hoe het nu precies is gegaan? Het paleis heeft laten weten geen commentaar te geven op deze privékwestie.

Bron: HLN, Daily Mail | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook