De vijf modegeheimen waar Hertogin Kate zich aan moet houden

En de handige trucs die de Britse royal leden ervoor gebruiken!

De royals mogen dan wel een fascinerende garderobe hebben, ze hebben écht niet alles voor het zeggen op het gebied van hun kleding.

Speciale panty’s

Soms lijkt het net alsof de royals blote benen hebben onder hun chique jurkjes, maar niets is minder waar. Queen Elizabeth wil namelijk dat alle vrouwelijke royals een panty dragen. Vaak zijn dat super dunne versies, maar je zal een royal nooit met blote benen zien. Om gladde voeten, waardoor het moeilijker wordt om in hakken te lopen, te voorkomen, vertrouwen royals als Kate Middleton op kousen met siliconen pads – een extra voetje als het ware – aan de onderkant.

Met dank aan haarnetjes!

Bij chique gelegenheden transformeert Kate haar prachtige lokken in een chique updo. Het is verbazingwekkend hoe haar opgestoken haar de hele dag op zijn plek blijft zitten, maar volgens Kate heeft ze dit te danken aan een haarnetje. Deze goedkope tool, die het haar urenlang op zijn plaats kan houden, betekent dat de hertogin zich op winderige dagen geen zorgen hoeft te maken over ongewenste vliegende haren. Een heel dunne variant die precies dezelfde kleur heeft als haar eigen haarkleur, zodat 'ie bijna niet opvalt. Aanschaffen maar!

Shine Bright!

Queen Elizabeth zien we in de mooiste kleuren, niet omdat ze het nou zo mooi vindt, maar ze is verplicht de felle kleuren te dragen. De reden hiervoor is dat iedereen in de mensenmassa haar altijd ziet, ook al staan ze niet helemaal vooraan in de rij. Een basic kleur zou dat veel moeilijker maken. In de documentaire The Queen at 90 legde Sophie, Gravin van Wessex, uit: “Als iemand moet opvallen in een grote menigte, is het Koningin Elizabeth wel.”

Een maatje groter, s’il vous plaît

Hoewel het er misschien uitziet als een mode-faux-pas, is er een reden dat vrouwelijke leden van de koninklijke familie, waaronder Meghan Markle, zijn gefotografeerd met schoenen die te groot lijken. Mode-expert Harriet Davey vertelt aan The Sun dat er een goede reden is voor de slecht-passende schoenen. “Beroemdheden kiezen vaak voor een maat groter, of zelfs twee maten, wanneer ze naar de rode loper of een evenement gaan. Dit doen ze om blaren te vermijden. Er is niets erger dan oncomfortabele schoenen en wanneer bekendheden als Meghan een lange tijd high heels dragen, kunnen hun voeten opzwellen.”

Royal Loodveter

Het is de nachtmerrie van elke vrouwelijke royal: dat de koninklijke waardigheid in het geding komt door een opwaaiende rok. Een van de meest gebruikte modehacks voor royals is het opnemen van gewichten in de zoom van een rok of jurk, om ervoor te zorgen dat het item niet omhoog waait. Stewart Parvin, een van de couturiers van Koningin Elizabeth, vertelde eerder aan de Daily Mail dat hij kleine loden gewichten, meestal gebruikt voor gordijnen, in de zomen van de kleding naait om te voorkomen dat Elizabeths rok verschuift.

Bron: Daily Mail, The Sun, Harpers Bazaar UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws