Om déze reden moet je nooit parfum in je haar spuiten

Er bestaan allerlei trucjes om je parfum net wat langer te laten ruiken, maar het in je haar spuiten is er niet eentje..

Lees ook

Er bestaan allerlei trucjes om je parfum net wat langer te laten ruiken, maar het in je haar spuiten is er niet eentje..

Op je handpalmen, achter je oren, in je ellebogen en in je knieholte zijn populaire plekken op je lichaam waar je je geliefde parfum op spuit om er gedurende de dag heerlijk bij te lopen. Ook spuit men regelmatig een geur in het haar, toch lijkt dit een slecht idee.

Geur blijft namelijk langer levendig in haar (omdat het parfum zich daar veel langer ontwikkelt). Maar – en da’s een hele belangrijke maar – parfum met alcohol moet je nooit op je haar spuiten. Je raadt het misschien al, maar dat droogt je haar behoorlijk uit. En dat willen we niet. Je kunt dus wel parfum in je haar spuiten, maar dan met een variant die geen alcohol bevat. Aha! Onze tip: spuit wat van je favoriete parfum op je haarborstel en 'borstel' zodoende haarfijn de geur in je haar.

Langdurig

Volgens een expert van de Britse parfumwinkel Penhaligon's is dit de meest gemaakte fout: parfum aanbrengen op je polsen en ze dan tegen elkaar aanwrijven. Parfum aanbrengen op de borst creëert lekkere parfumwolkjes gedurende de dag, terwijl het aanbrengen op de polsen goed is als je je handen beweegt tijdens het spreken. Als je parfum aanbrengt op de achterkant van je nek zal iedereen je ruiken als je voorbij loopt. Je kunt het ook aanbrengen op de achterkant van je knieën als je een rok of jurk draagt. Bovendien blijft het beter zitten op een huid die goed ingesmeerd is met een vochtinbrengende crème.

Om je parfum zo lang mogelijk mee te laten gaan, kun je hem het best bewaren op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de koelkast. Zo kun je ervoor zorgen dat je geurtje tot twee jaar langer meegaat”, aldus Mark Knitowski van Victoria’'s Secret. “Warmte en zonlicht zorgen er namelijk voor dat je geur door verdamping zijn intensiteit verliest.” Daarnaast kun je het flesje inwikkelen met aluminiumfolie om verdamping tegen te gaan. Carl Groenewald van Dior is het eens met Knitowski. “Zodra je een parfum hebt gekocht en het ongeopend is, moet je het bewaren op een koele plek. Het liefst in de originele doos”, zegt hij. “Als je dit doet, kun je het tot twee jaar bewaren.”

Bron: Beautify | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook