Songfestivalromance neemt serieuze wending: Efendi over verhuis- en trouwplannen

De liefde tussen de zangeres uit Azerbeidzjan en de zanger uit Noorwegen blijkt toch méér dan een marketingstunt te zijn.

Lees ook

Het ene na het andere liedje over gebroken harten, verkeerde vriendjes en verbroken relaties kwam voorbij tijdens de grande finale van het Eurovisie Songfestival, bijna twee weken geleden. Maar tussen al dat muzikale liefdesverdriet door is er ook iets moois opgebloeid…

Voor de show

Eerst werd het afgedaan als een soort marketingstunt: een filmpje waarin zanger TIX, die Noorwegen vertegenwoordigde, liet weten dat hij iedere dag van de Eurovisie-week aan het daten was met zijn concurrente uit Azerbeidjan, Efendi.

Maar nu blijkt dat de liefdesbetuiging niet alleen een slimme zet was om douze points binnen te halen, als een soort off-stage uitbreiding van de toch al zo heerlijk overdreven performances.

De zangeres die in een weinig verhullend pakje Mata Hari zong en de zanger die als geboeide engel met zonnebril Fallen Angels ten gehore bracht, lijken elkaar écht te zien zitten. Efendi laat in een interview weten dat het in korte tijd heel serieus is geworden tussen haar en TIX.

In contact

“Om eerlijk te zijn was ik aanvankelijk niet serieus. Ik begreep niet wat er gebeurde. Ik ging naar het songfestival om te winnen en niet om iemand te ontmoeten”, laat Efendi weten aan het Azerbeidzjaanse Sputnik. Maar sinds ze het Eurovisie-podium hebben verlaten, hebben TIX en Efendi nog iedere dag contact: “We praten over de afgelopen dagen, over het heden en over onze toekomstige plannen”.

En die toekomstplannen beginnen vorm aan te nemen. “Ik heb hem uitgenodigd om naar Bakoe te komen en hij wilde zelf ook om mijn ouders te ontmoeten. Dat kan alleen nog niet en de Noorse grenzen zijn ook gesloten. We zullen moeten wachten tot het einde van dit alles of, als laatste redmiddel, elkaar ergens moeten ontmoeten op neutraal terrein.”

“Of we gaan trouwen weet ik niet”, vervolgt de Mata Hari-zangeres, om maar meteen hard van stapel te lopen. “Dat hangt er allemaal van af. Toen we uit elkaar gingen gaf hij me een gouden armband en zei hij dat ik op hem moest wachten en hem niet moest vergeten.”

Emigreren

De romance is nog pril, maar Efendi laat er geen gras over groeien. “Als het nodig is, verhuis ik naar Noorwegen”, verklaart de zangeres, die de 20e plaats behaalde op het Songfestival. “Als je iets wilt bereiken in het leven, gaat dat niet zonder moeilijkheden dus ik ben klaar voor alle obstakels. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest. Ik wil heel graag het noorderlicht zien.” De romantiek!

Zo zit er misschien toch een gelukkige afloop in voor de twee artiesten – nadat TIX, die de 18e plaats behaalde, ook nog eens de twijfelachtige eer kreeg om de prijs voor 'slechtst geklede deelnemer' in ontvangst te nemen.

Bron: RTL | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook