Wat is het vermogen van prinses Beatrice en prinses Eugenie?

En hoe komen de twee prinsessen eigenlijk aan hun fortuin?

Lees ook

Wat voor salaris krijgen prinses Beatrice en prinses Eugenie iedere maand op hun rekening gestort? En wat is de bijdrage van hubbies Edo Mapelli Mozzi en Jack Brooksbank? Spoiler: het is niet mis!

Prinses Beatrice

Prinses Beatrice, de oudste dochter van prins Andrew en hertogin Sarah, is in blijde verwachting van haar eerste kindje. Over alle kosten die bij het ouderschap komen kijken hoeft de aanstaande moeder zich in ieder geval niet druk te maken, want Beatrice en haar man Edo Mapelli Mozzi zitten er warmpjes bij.

Prinses Beatrice is geen senior royal, oftewel, het is niet haar full time job om lid van de koninklijke familie te zijn. De prinses werkt in de financiële sector en is momenteel vicevoorzitter bij een softwarebedrijf. Daar is ze, volgens de website van het bedrijf, 'verantwoordelijk voor het management van de strategische partnerschappen en de groei van het bedrijf door unieke initiatieven en klantontwikkeling.' Juist ja. Dat klinkt dus niet zo glamourous als we ons het leven van een prinses voorstellen.

Dankzij haar koninklijke status krijgt prinses Beatrice daarentegen nog wel een extra zakcentje binnen, via haar vader, die volgens zijn eigen website 'zijn beide dochters financieel steunt uit zijn eigen inkomen.'

Vermogen en vastgoed

Volgens Insider betekent dit samen dat de kleindochter van de Queen een vermogen van zo'n 3,8 miljoen euro heeft. Fun fact: haar diamanten verlovingsring is al 90.000 euro waard.

En aan die verloving heeft 'Bea' meer dan een leuk juweel overgehouden. Edoardo Mapelli Mozzi, inmiddels de echtgenoot van de prinses, heeft zelf ook een goedgevulde spaarrekening. Net als zijn vrouw werd Edo in een fortuinlijke familie geboren. Daarnaast is hij een succesvolle zakenman en is hij CEO van een bedrijf in luxe vastgoed. Hoeveel hij daarmee precies verdient, is niet bekend, maar naar schatting is zijn vastgoed in Londen meer dan 800 miljoen (!!!) euro waard.

Prinses Eugenie

Beatrice's jongere zusje prinses Eugenie is actief in de kunstsector. Ze werkt als bestuurslid bij een kunstgallerij, maar houdt er ook tal van liefdadigheidsfuncties op na. En net als haar zus krijgt ze dus nog een riante toelage van haar vader. Ook het vermogen van Eugenie wordt geschat op rond de 3,8 miljoen euro.

Van Jack Brooksbank, de echtgenoot van prinses Eugenie, weten we eigenlijk maar weinig. Ook hij komt van goeden huize, maar voor zover bekend staan er geen miljoenen aan vastgoed op zijn naam. Een leuke baan heeft hij wel: Jack werkt al zijn hele leven in de horecasector en is momenteel ambassadeur van Casamigos tequila, opgericht door George Clooney.

Bron: Mirror | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook