Fris en fruitig: zo voorkom je een stinkende container

Geen vieze geuren meer die de buitenpret bederven.

Lees ook

De zomer staat voor de deur en we spenderen elk vrij uurtje het liefst in onze zonnige tuin met een goed glas prosecco. Het enige wat de buitenpret nog kan drukken – naast vervelende insecten – is vieze geurtjes die ons vanuit de container tegemoet komen. Gelukkig is dat met déze tips zo verleden tijd.

Weg is weg

Een container open je ééns in de zoveel tijd om er een vuilniszak in te gooien, je rolt hem vervolgens naar de kant van de weg et voilà, weg is je afval. Maar voordat je kliko is geleegd, kan het vuil al even staan broeien. Doordat we de container zelden van binnen onder handen nemen (het liefst slaan we de deksel zo snel mogelijk weer dicht), wordt het al snel een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Yikes.

Het goede nieuws: je hoeft niet tot ver aan je ellebogen de bak in te duiken om aan het schoonmaken te slaan. Je kunt vieze geurtjes vaak vrij makkelijk neutraliseren of het klusje heel eenvoudig op een andere manier laten opknappen.

Geuren neutraliseren

Een stinkende vuilnisbak kun je aanpakken door de geurtjes te neutraliseren. En dat doe je niet door je fles Chanel no.5 in het rond te spuiten (al zet dat vast ook wel zoden aan de dijk), maar door grootmoeders favoriete schoonmaakmiddel erbij te pakken: zuiveringszout of baking soda. Dit poeder is een ster in het opnemen van geuren, waardoor je waarschijnlijk minder last zal hebben van een vieze lucht die opstijgt uit de container.

Geen baking soda in huis, maar wel een koffieleut? Dan hebben we een tweede optie voor je. Zet een schoteltje hele koffiebonen op de bodem van de container om de geur te neutraliseren. Verwacht geen heerlijke mokka-aroma's, maar een stukje beter wordt het wel.

Laten schoonmaken

Als je wel van de geur af wilt komen, maar liever niet zelf de handen uit de mouwen wilt steken: We've got you covered! Een heel handige oplossing is een abonnement afsluiten bij Cleanprofs, specialist op het gebied van reiniging van kliko's. Het concept is heel simpel: de profs komen bij je langs op de dag dat de container geleegd wordt en halen meteen de bezem erdoor. Daarbij maken de schoonmaakexperts alleen gebruik van biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel en schoon water, dus de service is ook nog eens hartstikke eco friendly. Zo heb jij keer op keer een schoongemaakte en fris ruikende container zonder dat het belastend is voor het milieu. Benieuwd of het iets voor jou is? Probeer de eerste maand voor 1 euro!

Bron: Cleanprofs, Tips en Weetjes | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook