Prins Edward en gravin Sophie reageren op Meghan-interview: ‘Wie is Oprah?’

Hét interview blijft de royal family nog wel even achtervolgen.

Het is al bijna drie maanden geleden dat hertogin Meghan aanschoof bij Oprah Winfrey en het koninklijk huis op zijn grondvesten deed schudden. Hoewel het spraakmakende interview inmiddels overschaduwd wordt door het blijde babynieuws van Harry en Meghan, is het nog altijd onderwerp van gesprek. Zo vroeg een journalist onlangs Harry's oom en tante naar een reactie.

Kort statement

Na het tell-all interview kwam Buckingham Palace wel met een kort statement waarin werd gezegd dat 'herinneringen uiteen kunnen lopen', de serieuze kwesties binnen de familie zouden worden besproken en Harry, Meghan en Archie geliefde familieleden zullen blijven. Maar of de royals het uitgebreide interview allemaal hebben gekeken en wat ze er nu echt van vonden, zijn vragen die veel nieuwsgierige journalisten graag nog beantwoord krijgen.

Geen verrassing dus dat het 'explosieve' interview dat Oprah Winfrey in maart hield met prins Harry en hertogin Meghan aan bod kwam in een ánder interview, eentje dat de Britse krant Telegraph onlangs hield met de oom en tante van Harry.

Prins Edward en gravin Sophie

Prins Edward, de jongste zoon van Queen Elizabeth, en zijn vrouw Sophie, gravin van Wessex, gaven vorige week hun eerste grote interview sinds hun huwelijk in 1999.

Toen de Wessex'jes werd gevraagd of ze het Oprah Winfrey-interview ook hadden gezien, 'keken ze elkaar aan alsof ze elkaar uitdaagden om als eerste iets te zeggen', aldus de journaliste die de vraag stelde.

Daarna nam de stiff upper lip de overhand en deed de prins alsof zijn neus bloedde: “Oprah, wie?”, en viel de gravin haar echtgenoot bij: “Ja, welk interview?”

‘Die kennen we hier niet’

Ongeloofwaardig? Zeker! Maar Edward en Sophie hielden voet bij stuk. De anekdote dat de aartsbisschop van Canterbury tijdens de bruiloft van Harry en Meghan lang met Oprah Winfrey heeft staan praten zonder enig idee te hebben wie deze wereldberoemde bruiloftsgast was, hielp daar alleen maar bij.

“Weet je, als je niet zo veel hebt met talkshows, dan is er geen enkele reden waarom je haar zou moeten kennen”, aldus gravin Sophie over Oprah. “En al helemaal niet in dit land.” Juist ja. Het is Edward en Sophie in ieder geval uitstekend gelukt om de vraag te omzeilen.

Hertog van Edinburgh

In tegenstelling tot zijn oudere broers prins Andrew en prins Charles is prins Edward een 'earl' en geen hertog. In hetzelfde interview onthult hij echter dat daar verandering in kan gaan komen: het lijkt erop dat Edward de titel 'hertog van Edinburgh' van zijn overleden vader, prins Philip, zal erven.

“Het is een bitterzoete rol om op me te nemen, want de enige manier waarop ik de titel kan krijgen, is nadat mijn beide ouders zijn overleden. Hij gaat eerst terug naar de kroon. Mijn vader wilde graag dat de titel zou voortleven, maar het ging niet snel genoeg met Andrew, dus uiteindelijk besprak hij dit met mij. Het was een lief idee, een lieve gedachte.”

Bron: The National | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws