Prinses Charlene doet het weer: kort en krachtig!

'De titel Punk Princess is terug'.

Lees ook

Het korte kapsel van prinses Charlene is punt van discussie onder royal fans sinds ze er voor het eerst de schaar in liet zetten, maar de prinses van Monaco trekt zich er (terecht!) niets van aan en rockt deze punklook.

Zuid-Afrika

Afgelopen weken was de vrouw van Albert II terug in Zuid-Afrika, haar thuisland, om zich in te zetten voor de bescherming van neushoorns. En Char mag zich gerust de stoerste prinses du moment noemen, want naast een mooie missie breekt ze ook met de traditionele royal look.

Heur haren liet ze eerder dit jaar al opscheren, maar nu combineert ze haar korte koppie ook nog eens met een legerprintoutfit en punk make-up. Zo zien we de Grimaldi's niet vaak!

Wederom kan de prinses op veel kritiek op haar uiterlijk rekenen, maar gelukkig wordt ze ook geprezen om het feit dat ze haar eigen weg kiest. En zo ziet Charlene het zelf ook: “Dat kapsel is mijn beslissing. Ik wilde het al heel lang doen. Deze stijl bevalt me. Dat is alles”, vertelde ze over haar coupe toen-ie nog een paar centimeter langer was. “En verder zijn er warempel wel belangrijkere zaken in de wereld om over te praten dan mijn kapsel.”

Punk Princess

Volgens royaltydeskundige Rebecca Cope is prinses Charlene met deze nieuwe look de langverwachte, symbolische opvolger van de Duitse socialite prinses Gloria von Thurn und Taxis, die in de jaren tachtig bekendstond als Punk Princess.

“Gloria stond zo bekend vanwege haar wat-maakt-het-uit-houding, gewaagde kledingsmaak en party-girl-persoonlijkheid. De titel is nu al een paar decennia niet meer in gebruik, maar er is een nieuwe troonopvolger: niemand minder dan prinses Charlene van Monaco, de Punk Princess van de 21ste eeuw”, aldus Cope.

Gloria, hier met haar zoon, prins Albert, is inmiddels wel Punk Prinses-af en heeft haar controversiële outfits omgeruild voor broches, parelkettingen en witte handschoentjes. Nog altijd gecombineerd met korte lokken, dat wel. Maar wat ons betreft heeft ze haar waardige opvolger gevonden!

Prinses Gloria en prins Albert van Thurn und Taxis, 2014. Beeld: Brunopress.

Bron: Instagram, Tatler | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook