Zó maak je de allerlekkerste satésaus voor bij de BBQ

De zomerse BBQ is niet compleet zonder een goede pindasaus.

Lees ook

Het barbecueseizoen is aangebroken en dit jaar maken we bij Beau Monde onze favoriete sausjes zelf.

Satésaus is toch wel de echte klassieker voor bij de barbeque. Heerlijk bij een portie BBQ-vlees of lekker bij stokbrood uit de oven. Onze favoriet blijft toch om satésaus te serveren in combinatie met saté- of gehaktspiesen.

Natuurlijk kun je kant-en-klare saus aanschaffen en in de magnetron opwarmen, maar satésaus is natuurlijk het allerlekkerste als je hem zelf in de pan maakt. Daarom delen we een van de beste BBQ-recepten waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Dan wordt je barbeque deze zomer zeker een succes!

Je hoeft geen keukenprinses te zijn deze saus te kunnen maken. Het recept is makkelijk, snel en het resultaat is de moeite waard. In het recept gebruiken we wel een flinke schep suiker, maar het kan uiteraard ook zonder als je er deze zomer een lichter eetpatroon op nahoudt. De bruine kleur van de basterdsuiker mengt in ieder geval goed met die van de pindakaas en kan je satésaus die heerlijke volle zoete smaak geven.

Het is dus makkelijker dan je denkt en ook heb je niet veel ingrediënten ervoor nodig. We sommen ze voor je op:

Ingrediënten:

250 gram pindakaas

150 tot 200 ml kokosmelk

2 eetlepels ketjap manis

1 teen knoflook

Optioneel: 1 (of 2) eetlepel(s) bruine basterdsuiker

En zo ga je aan de slag:

Instructies:

Ontvel de teen knoflook en snijd hem daarna helemaal fijn. Fruit de gesneden knoflook vervolgens in de pan.

Giet 150 ml kokosmelk in de pan en voeg 2 el ketjap manis toe.

Doe daarna gelijk 2 goed gevulde eetlepels (van je favoriete) pindakaas erdoorheen.

Verwarm op een laag vuurtje en roer de saus regelmatig. Dit is om ervoor te zorgen dat de saus niet aankoekt.

Vind je de saus te dun geworden? Dan voeg je er nog wat pindakaas aan toe. Vind je de saus te dik geworden? Dan voeg je er nog wat kokosmelk aan toe. Vergeet niet om hierna weer regelmatig te roeren.

Als je behoefte hebt aan een net wat zoetere satésaus, kun je er 1 eetlepel bruine basterdsuiker aan toevoegen en daarna weer roeren. Is de saus nog niet zoet genoeg? Dan voeg je er nog een eetlepel basterdsuiker aan toe.

Als de saus goed gemengd is en je bent tevreden over de dikte en de temperatuur van de saus, dan is je satésaus klaar voor bij de barbecue. Serveer hem in de pan of – voor een goed gedekte tafel – in een kom met een lepel voor je gasten. Tijd om te smullen!

Beeld: Unsplash – Ella Olsson

Laatste nieuws

Zie ook