‘Hertogin Kate treedt in de voetsporen van prins Philip’

Aan 'vredesduif' Kate Middleton de taak om de royal family bij elkaar te houden.

Het roerige jaar 2021 betekent dat hertogin Kate een steeds belangrijkere rol gaat innemen binnen de royal family.

In de voetsporen

De eerste zes maanden zijn nog niet eens voorbij, maar voor de royal family is 2021 gerust al een veelbewogen jaar te noemen. Het definitieve vertrek van prins Harry, hertogin Meghan en Archie, het explosieve interview met Oprah dat daar op volgde en vervolgens het overlijden van prins Philip: de fundamenten van de familie beginnen steeds meer scheurtjes te vertonen.

Volgens koningshuisdeskundige Katie Nicholls is dit voor hertogin Kate hét moment om naar voren te stappen en net als prins Philip vroeger te dienen als de 'lijm' die de familie samenhoudt.

Op de voorgrond

Volgens Nicholl is de vrouw van prins William de belangrijkste troef van de royal family sinds het vertrek van Harry en Meghan.

“De koninklijke familie beseft dat ze hier een heel belangrijke key player hebben en ze schuiven haar meer naar de voorgrond”, weet de expert te vertellen. En het zijn inderdaad de hertog en hertogin van Cambridge die steeds meer online te vinden zijn en uitgebreide werkbezoeken afleggen nu de lockdown voorbij is. Maar niet alleen voor het volk, juist ook binnen de familie is Kate's rol van groot belang.

“Ik denk dat Kate de lijm is, op dezelfde manier dat de hertog van Edinburgh altijd degene was die hielp om familieproblemen op te lossen”, aldus Nicholl. “Hij was de patriarch van de familie. Ik zie dat Kate die rol overneemt. De boel bij elkaar houden.”

Meer toegankelijk

“We hebben onlangs een nieuwe kant van de royals gezien, vooral bij William en Kate. Ze zijn echter, meer herkenbaar – en ik denk dat dat ongelooflijk belangrijk is voor de koninklijke familie”, vindt Nicholl. “We krijgen een groter inkijkje in hun leven dan ooit tevoren, en dat kwam vooral doordat William en Kate inzagen dat ze niet in een ivoren toren moeten worden gezien. Ze moeten toegankelijk zijn.”

Vredesduif Kate

Ook de (nogal omstreden, dat wel) oom van Kate Middleton ziet een belangrijke taak voor zijn nichtje.

“Als iemand vrede kan brengen binnen de royals, dan is het wel Kate”, liet Gary Goldsmith, de broer van Kate's moeder, weten aan Closer. “Kate is een geweldige bemiddelaar en vredesstichter. Ieder bot in haar lichaam wil vriendschappen sluiten en het beste doen wat ze kan. Ze probeert te bemiddelen.”

“Je zag op de begrafenis (van prins Philip, red.) dat Kate vrede probeerde te stichten, dat ze William en Harry samen wilde brengen. Harry en Kate waren ook goede vrienden, ze waren een drietal met William en een sterke eenheid. Familie en relaties zijn alles voor Kate. Ze is erg zorgzaam en ze wil geen breuk zien. Ze probeert er te zijn voor haar man en doet wat ze moet doen om alles goed te maken.”

Bron: Marie Claire US, PureWow | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws