Hoe de naam ook een knipoog naar Doria Ragland is

De dochter van H&M is óók vernoemd naar de moeder van Meghan.

Baby Sussex heeft een naam vol eerbetonen, dat is duidelijk.

Hoewel haar naam, Lilibet Diana, een duidelijke ode is naar twee vrouwen uit de koninklijke familie, koningin Elizabeth en prinses Diana, wordt Doria Ragland zeker niet overgeslagen.

Afgelopen vrijdag beviel hertogin Meghan van haar tweede kind. Haar dochter kreeg de naam Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, een lieve ode aan twee vrouwen uit de Britse koninklijke familie. Maar waar is de knipoog naar de moeder van Meghan, Doria? Het antwoord vonden we op Meg haar inmiddels gedeactiveerde website, The Tig. Zo deelde de hertogin ooit haar namen uit haar jeugd, ‘Meg, MM, M&M en Flower (zo noemt mijn moeder mij sinds ik jong was)’. De roepnaam van Baby Sussex is Lili, en laten we vertellen dat een Lili een bloem is en bloem vertaald naar het Engels is: juist, Flower. Het is even een rekensom, maar de knipoog naar oma Doria is er zeker!

Het dochtertje van Harry en Meghan is vernoemd naar haar overgrootmoeder, Queen Elizabeth. 'Lilibet' is het koosnaampje dat de Queen al bijna haar hele leven draagt. Toen (destijds prinses) Elizabeth nog een peuter was, kon ze haar eigen naam niet uitspreken en klonk het meer als 'Lilibet' – iets wat haar vader, de latere koning George V, al snel overnam. Ook prinses Margaret ging het koosnaampje gebruiken voor haar oudere zus. De roepnaam werd dus alleen gebruikt door intimi, maar was wel bij het grote publiek bekend. Zo schitterde de 3-jarige prinses in april 1929 op de cover van Time, met als onderschrift 'Princess Lilybet'.

Leuk feitje: Meghan Markle had lelies in haar bruidsboeket laten verwerken toen ze in haar witte Givenchy de St George's Chapel inliep om na haar jawoord de hertogin van Sussex te worden. De 'lelie' vormt dus een rode draad in het leven van de Sussex'jes.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws