De sneaker-favoriet van hertogin Kate en hertogin Meghan

De hertoginnen lopen niet alleen maar op hoge hakken rond.

Lees ook

Negen van de tien keer verschijnen hertogin Kate en hertogin Meghan op classy hakken in het openbaar, maar zo af en toe kiezen ze voor een sportieve sneaker, en beiden dragen hetzelfde merk.

Witte sneaker

We wisten dat Meghan Markle al een tijdje fan was van de witte sneaker – een moderne modeklassieker – en onlangs werd ook schoonzus Kate Middleton met schoeisel van hetzelfde merk gespot.

Begrijpelijk, want als je tijdens je werkbezoek lange afstanden moet lopen (en zelfs bomen moet planten) is een platte zool wel zo prettig. De hertogin van Cambridge weet ze bovendien prachtig te combineren met een zwart pak en een tijdloze gestreepte trui.

Prins William en hertogin Kate in Schotland, mei 2021. Beeld: Brunopress.

Veja

In plaats van haar eerdere favorieten van Superga koos hertogin Kate tijdens haar bezoek aan Schotland vorige maand voor het Franse merk Veja, een sneakerlabel dat de afgelopen jaren hard aan de weg heeft getimmerd. Hertogin Meghan werd er jaren geleden al mee gespot en ook Katie Holmes, Emma Watson, Reese Witherspoon en Jennifer Garner hebben de sneakers in hun schoenenkast staan.

Prins Harry en Meghan Markle in Sydney, 2018. Beeld: Brunopress.

De gympjes zijn in allerlei kleuren beschikbaar, maar wit blijkt favoriet onder de hertoginnen. Waar Meghan voor een zwart accent gaat, draagt Kate de goudkleurige variant.

Hertogin Kate op haar Veja’s, mei 2021. Beeld: Brunopress

Naast royal-approved is het merk ook ecofriendly: Veja gebruikt alleen maar duurzame materialen, van gerecycled plastic flessen tot biologisch katoen, en de makers van de schoenen verdienen een eerlijk loon.

Die duurzaamheid is voor een van de oprichters van het merk, Sébastien Kopp, ook belangrijker dan het feit dat zijn schoenen door menig hertogin en celebrity worden gedragen. “Sorry, wie is dat?” vroeg Kopp aan een van zijn medewerkers toen hij een appje kreeg dat Meghan Markle met Veja's was gespot.

“Soms maakt het me droevig dat mensen pas geïnteresseerd zijn in ons project als ze zien dat een prinses het draagt. Maar zo zit onze maatschappij nu eenmaal in elkaar”, verzucht Kopp in een interview met Vogue. Goed voor zijn bedrijf is het royal effect wel, want iedere keer dat Meghan of Kate de schoenen draagt, wordt de webshop weer goed bezocht. Helemaal omdat de sneakers ook nog eens een tikkeltje betaalbaarder zijn dan de gemiddelde pump van de royal ladies en een stuk comfortabeler zitten. Wij snappen de hertoginnen wel!

Bron: Vogue, Woman & Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook