De Queen heeft Lilibet al gezien

In een videocall is de kleine Lili al voorgesteld aan haar overgrootmoeder.

Lees ook

Zelf hebben we nog geen glimp van baby Lili, het pasgeboren dochtertje van prins Harry en hertogin Meghan, kunnen opvangen, maar Queen Elizabeth heeft de jongste Windsor wel al gezien.

Geen foto’s

Twee dagen na de geboorte van Lilibet Diana maakten Harry en Meghan hun blijde babynieuws bekend, maar een foto van de kleine Sussex bleef uit. Of we nog kiekjes gaan krijgen? Niet vaak en niet in grote hoeveelheden, dat kunnen we je wel vertellen. De Sussexjes zullen hun dochter waarschijnlijk zo veel mogelijk onherkenbaar in beeld brengen – ook zoontje Archie weten de royal ouders goed af te schermen van de camera's.

De familie van prins Harry heeft natuurlijk wel al kennis kunnen maken met Lili, al is het op afstand.

Videocall

Volgens de Britse media heeft Queen Elizabeth haar naamgenootje kunnen zien in een videocall. De insiders meldden dat prins Harry niet kon wachten om de baby te laten zien aan zijn oma, met wie hij nog altijd een goede band heeft, en er kort na de geboorte een Zoom/Skype/FaceTime-sessie is gestart.

Over een paar weken vliegt prins Harry naar Engeland om een standbeeld van zijn moeder, prinses Diana, te onthullen, samen met prins William. Ook zou de Queen haar kleinzoon hebben uitgenodigd voor een lunch. Maar of Harry's dochtertje dan ook meegaat en Queen Elizabeth haar in levenden lijve kan ontmoeten, is nog onduidelijk.

Opa Charles

Prins Charles was deze week de eerste royal die in het openbaar naar Lili verwees, al was het niet héél spontaan.

Tijdens een toespraak in een autofabriek in Oxford had de kroonprins het over duurzame innovaties voor 'een gezonde wereld voor de toekomstige generaties'. “Gezien ik onlangs voor de vijfde keer opa ben geworden, is dat iets waar ik me maar al te goed bewust van ben. Zulk blij nieuws herinnert ons echt aan de noodzaak van voortdurende innovatie op dit gebied”, aldus Charles.

De Queen, prins Charles, hertogin Camilla, prins William en hertogin Kate reageerden zondag allemaal via social media op het heugelijke nieuws, maar verder is het een groot mysterie wanneer Harry's familie Lili echt gaat ontmoeten. Of alle familieperikelen opzij kunnen worden geschoven voor een kraambezoekje overzees? We hopen het snel te weten!

Bron: RTL | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook