De strijd aangaan met tekenen van huidveroudering? Dat doe je zo!

Onze beste tips om – zonder prikken – tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Lees ook

In de beautyindustrie gaan miljoenen om in botox-behandelingen, facelifts, fillers, peelings, etcetera. Safe to say dat de weg naar een stralende, jeugdige huid gretig wordt nagestreefd. Huidveroudering, daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Het hoort bij het leven, maar als het even op een wat minder rap tempo kan, dan tekenen wij daarvoor. Hierbij dus onze beste tips om – zonder prikken en dure behandelingen – de strijd met tekenen van huidveroudering aan te gaan.

Smeer een eind weg…

En dan niet alleen met een fijne hydraterende crème, maar vooral ook met een goede zonnebrand. Hoe lekker de zon op ons gezicht ook is (hallo vitamine D-aanmaak!), een teveel aan uv-straling zorgt voor vroegtijdse huidveroudering en pigmentvlekken. Door uv-straling lopen onze cellen oxidatieve schade op door de aanmaak van vrije radicalen. Dit proces kunnen we tegengaan door ons huid en lichaam in te smeren met een SPF.

Het liefst gebruik je een natuurlijke zonnebrand op basis van minerale filters. De bekendste en meest gebruikte zijn zink- en titaniumdioxide. De witte waas weerkaatst de stralen van de zon en voorkomt daarmee negatieve invloed van de zon op de huid. Een bijkomend voordeel is dat natuurlijk zonnebrand zeer zelden de huid irriteert. Nog een voordeel van deze natuurlijke filters? Beter voor het milieu, onze oceanen en ons lichaam (sommige uv-filters werken bijvoorbeeld hormoon verstorend). Vind je de witte waas storend? Kies dan voor een zonnebrand waar bruinpigmenten aan toegevoegd zijn.

De kracht van antioxidanten

Vrije radicale veroorzaken dus celschade in ons lichaam (oxidatieve schade). Deze vrije radicalen komen van nature voor in ons lichaam, ze komen namelijk vrij tijdens de stofwisseling die nacht en dag doorgaat. Maar een teveel aan vrije radicalen wil je – onder andere voor die stralende, jeugdige huid – tegengaan. Een teveel wordt – naast uv-straling – veroorzaakt door stress, het eten van veel suikers en slechte vetten, overgewicht, overmatig sporten, medicatie, roken en alcohol. Antioxidanten zijn hier jouw redder in nood. Deze voedingsstoffen beschermen ons lichaam tegen oxidatieve schade en halen we uit de hele regenboog aan voeding. Eet veel verschillende soorten fruit en groenten zodat je profiteert van alle fytonutriënten in dit soort voeding. Krachtige antioxidanten in supplementvorm zijn bijvoorbeeld Astaxanthine, Resveratrol, Quercetine of ‘gewoon’ vitamine C en vitamine E. Astaxanthine is bijvoorbeeld echt een echt zomers supplement dat ons lichaam beschermt tegen schadelijke uv-straling.

Een duwtje in de rug

Voor de interne huidverzorging zijn er tegenwoordig ook voedingssupplementen op basis van collageen op de markt. In ons lichaam (en dat van andere dieren) zijn de huid, haren, botten en tanden, maar bijvoorbeeld ook de pezen en bloedvaten onder andere opgebouwd uit collageen. Collageen helpt de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden. Daarnaast maakt het de huid van binnenuit mooier en zorgt het voor natuurlijke verjonging. Bij de eerste tekenen van huidveroudering is collageen dan ook perfect om in te zetten als anti-aging middel. Het maakt de huid van je gezicht en lichaam stralend, zachter, gladder en soepeler.

Wil jij dus de strijd aangaan met huidveroudering zonder te investeren in dure (en pijnlijke) cosmetische ingrepen? Dan beloven wij je geen drastische veranderingen, maar wel een natuurlijk resultaat. Belangrijkste boodschap? Vooral gezond blijven eten zodat je lekker veel fytonutriënten binnenkrijgt en geen uren onbeschermd in de zon spenderen. Waar nood aan de man is, biedt een voedingssupplement uitkomst. Kies dan voor een krachtig antioxidant of een collageen-supplement (in poeder of capsule-vorm).

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook