Oh dear: ‘advocaten staan klaar’ na ophef om naam Lilibet

De pasgeboren dochter van Harry en Meghan heeft nu al een conflict met de media. Een woordvoerder van de Sussexjes reageert.

Lees ook

De roze babywolk waar prins Harry en hertogin Meghan de afgelopen dagen op zaten, lijkt van korte duur. De Sussexjes kwamen onder vuur te liggen door de naamkeuze van hun kleine Lilibet en er wordt nu zelfs over juridische stappen gesproken.

Toestemming Queen Elizabeth

Afgelopen zondag maakten Harry en Meghan de geboorte én de naam van hun dochter, Lilibet Diana, bekend. De keuze om de baby de familiale koosnaam van Queen Elizabeth te geven, werd door velen gezien als een poging van de Sussexjes om weer nader tot de royal family te komen.

Al snel verschenen er berichten in de media dat de Queen ook zelf haar toestemming had gegeven aan prins Harry om dit speciale koosnaampje te gebruiken voor zijn dochter, maar die bewering werd vervolgens door paleisbronnen ontkracht. Never a dull moment in Buckingham Palace…

‘Goede bronnen’

Zo meldde een correspondent van de BBC dat de Queen helemaal niet op de hoogte was gesteld van Lilibets naam, iets wat hij had vernomen van een anonieme 'goede paleisbron'.

Een bericht dat snel door andere media werd opgepikt, vooral omdat het de onenigheid tussen het paleis en de hertog en hertogin van Sussex nog eens aan zou dikken. (Sommige royal fans vonden het zelfs 'schande' dat Harry en Meghan na hun breuk met het koningshuis nog de naam van de Queen durfden te gebruiken voor hun baby ook). Maar, aldus een woordvoerder van prins Harry en hertogin Meghan, daar is niets van waar.

Als eerst gebeld

“De hertog (prins Harry, red.) heeft met zijn familie gesproken voor de aankondiging – sterker nog, zijn grootmoeder was het eerste familielid dat hij belde”, aldus een woordvoerder van de Sussexjes.

“Tijdens dat gesprek deelde hij zijn wens om zijn dochter Lilibet te noemen, als eerbetoon aan haar. Als de Queen dat niet had gewild, hadden ze de naam niet gebruikt.” Duidelijke taal!

De advocaten van Harry en Meghan hebben óók van zich laten horen. Ze noemen de uitspraken van de BBC onwaar en lasterlijk. Ze wensen de bewering dat de Queen niet op de hoogte was niet meer in de media te zien en zouden al paraat staan om actie te ondernemen. Ervaring met rechtszaken tegen de tabloids hebben ze al genoeg…

Enfin, Queen Elizabeth gaf haar goedkeuring, de paleisbronnen zijn de mond gesnoerd en de baby heeft een lieve naam. Er valt nog een hoop goed te maken binnen de royal family, maar kleine Lilibet hoeft geen punt van discussie meer te zijn. Terug op die roze wolk!

Bron: NU, The Guardian | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook