Zó rijk is Jennifer Aniston dus!

Jennifer mag zich één van de rijkste actrices van de wereld noemen.

Lees ook

Ze speelde in maar liefst 44 films en dát leverde haar een leuk zakcentje op.

Jennifer Aniston is de afgelopen tweeënhalve decennia een groot begrip in Hollywood. De belangrijkste reden? De hitserie Friends, waar ze haar intense populariteit aan te danken heeft. De show mag dan 16 jaar geleden voor het laatst zijn uitgezonden, de impact is nooit verdwenen en Jen casht jaarlijks nog een fortuin als resultaat.

Friends afleveringen

De castleden van Friends werden in het eerste seizoen zo’n 22.500 dollar betaald per aflevering. Wat Jen zo’n 540.000 opleverde in het eerste jaar. En da’s niet slecht in de jaren negentig! In het tweede seizoen waren de producenten wat guller en kreeg het zestal 40.000 dollar per persoon per aflevering. De populariteit steeg enorm en hetzelfde ging voor het salaris gelden. Dat betekende dat de actrice in het derde seizoen haar eerste miljoenen ging verdienen en in het laatste seizoen zelfs 19 miljoen dollar mee naar huis nam. Ja, we horen je nadenken: dat is zo’n 1 miljoen per aflevering. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bonussen en royalties. Dat laatste is een extra uitbetaling wanneer een netwerk herhalingen van een show uitzendt. Omdat Friends 16 jaar later nog steeds op tv is, krijgt Jen een mooi deel van de totale 1 miljard dollar die de show verdient aan streaming en royalty inkomsten. Ka-Ching!

Na de intense populariteit werd de rode loper letterlijk en figuurlijk voor de actrice uitgerold en stonden producenten en regisseurs te popelen om met de blondine aan de slag te gaan. Dat resulteerde erin dat ze in maar liefst 44 films speelde wat een totaal aan 200 miljoen dollar in het geldkistje bracht. Daarnaast sprak ze reclameblokken in voor Diet Coke, L’Oréal haarverf, Aveeno en zei ze ja tegen een samenwerking met Emirates Airlines (leverde haar 5 miljoen op). In 2010 bracht ze zes parfums uit met Elizabeth Arden en werd ze in 2012 gedeeltelijke eigenaar van Living Proof, een haarverzorgingsmerk, dat ze later verkocht voor zo’n 60 à 75 miljoen.

Nou. Dé hamvraag: wat is het vermogen van Jennifer Aniston? Naar verluidt wordt dit geschat op 300 miljoen dollar (ironisch want ’t is evenveel als dat van ex-liefje Brad Pitt). Goed om te weten: Jennifer verdient jaarlijks een goede 30 miljoen, dus dat vermogen loopt lekker op. You go girl.

Bron: Hello!, Daily News | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook