Hoe de naam & titel van Hertogin Kate de komende jaren gaan veranderen

Dat zijn nogal wat veranderingen voor Kate.

Lees ook

Er staat hertogin Kate een hoop te wachten. Te beginnen bij haar titel en naam.

We kennen haar als Kate Middleton, maar ze heeft gedurende haar tienjarig huwelijk met Britse prins William heel wat verschillende titels tot zich mogen nemen. We noemen: Hare Majesteit de Hertogin van Cambridge, Gravin van Strathearn en Lady Carrickfergus. En zodra haar schoonvader, kroonprins Charles, de Britse troon bestijgt, komt er voor Kate nóg een titel bij.

Nadat Kate tien jaar geleden met prins William trouwde, kreeg ze de drie titels van Hertogin, Gravin en ‘Lady by the Queen‘, maar wanneer kroonprins Charles (uit)eindelijk koning wordt, krijgt ze nog een andere naam. Wanneer prins Charles een rang omhooggaat, gaan alle senior royals dat. Dat betekent dat William de nieuwe Prins van Wales wordt. En dat betekent dat Kate waarschijnlijk de titel Prinses van Wales krijgt – dezelfde titel die de moeder van prins William en prins Harry, prinses Diana, ook droeg, en die Charles’ tweede vrouw, Camilla, uit respect weigerde. Zij is nu de hertogin van Cornwall.

Wanneer Wills het stokje overneemt van zijn vader en de regerende monarch wordt, krijgt Kate weer een andere titel: die van Queen Catherine. Officieel zal ze ‘Queen Consort’ heten, wat betekent dat ze de partner of wederhelft van de koning is, maar zelf geen koninklijk bloed heeft. Prins George, de oudste zoon van de Cambridge’jes, wordt Prins van Wales op het moment dat zijn vader gekroond wordt. En veel later, in het geval dat William eerder overlijdt dan Kate Middleton en prins George koning is, dan mag Kate zich portretteren als ‘Queen Mother’. “Ze kan en mag die keuze zelf maken”, vertelde Marlene Koenig aan Town & Country. Dat zijn nogal wat veranderingen voor Kate! Of zullen we haar voortaan Catherine noemen?

Bron: Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook