Nog 10 ándere koosnaampjes voor de Queen & Co

Maar Lilibet is niet de enige bijnaam die de Queen draagt.

Lees ook

De pasgeboren dochter van de Sussex'jes, Lilibet Diana, is vernoemd naar één van de koosnamen van koningin Elizabeth.

Maar Lilibet is niet de enige bijnaam die de Queen draagt. Elizabeth heeft de koosnaam zichzelf eigenlijk gegeven. Toen zij wat jonger was kon zij haar eigen naam niet goed uitspreken en maakte er 'Lilibet' van. Prins Philip, haar echtgenoot, nam deze bijnaam met veel liefde over. Ook had hij een eigen bijnaam voor zijn geliefde vrouw, Cabbage. De persoonlijke bijnaam was zelfs te horen in een aflevering van The Crown. En ook prins George en prinses Charlotte hebben hun eigen bijnaam voor hun koninklijke overgrootmoeder. “George was pas 2,5 jaar en kon haar naam niet goed uitspreken, dus noemde hij haar Gan-Gan“, vertelde hertogin Kate ooit in een documentaire. Een handvol koosnamen voor de Britse koningin dus, maar ook andere leden van de koninklijke familie staan bekend om hun persoonlijke bijnamen.

Prins William werd zelf door zijn moeder, prinses Diana, Wombat genoemd en geeft zijn eigen vrouw, hertogin Kate, de bijnaam Poppet. “Ik kom er nooit meer van af”, grapte de prins over de bijnaam die hij kreeg van zijn moeder. Vrij vertaald betekent het ‘een soort buideldier’. Prinses Charlotte heeft dan meer een afgekorte naam, zo wordt ze Lottie genoemd, en haar oudere broer PG, die natuurlijk staan voor zijn initialen als prins George.

Prinses Eugenie noemt haar oudere zus graag Beabea and we love it. En ook hertogin Meghan doet eraan mee, want ook zij heeft een liefkozende naam voor haar man. Deze kwam tijdens een interview met de Britse James Corden aan het licht. Tijdens de opnames belde de presentator naar de hertogin die op dat moment thuis was en in de veronderstelling was dat de prins haar zelf belde. “Haz, how’s your tour of L.A. going?” Prins Charles en hertogin Camilla deden aan anonieme koosnaampjes tijdens hun jarenlange affaire. Ze noemden elkaar Fred & Gladys. Ook dit kwam naar voren tijdens een van de afleveringen van The Crown, hier vond prinses Diana de ontwerpen van Charles voor een Fred en Gladys-armband voorafgaand aan haar royal wedding in 1981…

En toch is het geven van bijnamen niks nieuws. Men deed het eeuwen geleden al. Royals van nu zijn in vergelijking met hun voorouders relatief gemakkelijk afgekomen met hun bijnamen. Zo werd George V Prince of Whales genoemd, George I Turnip Head en Koningin Anne Brandy Nan. In de rest van Europa werden de royals ook niet bespaard. Charles VI van Frankrijk werd als Charles The Mad aangeduid, terwijl Alfonso IX van Spanje bekend stond als The Slobberer en Viking-heerser Eystein Halfdansson als The Fart. Nou, doe ons Lili maar dan..

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook