Recept: frisse roze vijgencocktail

Cocktail season is here!

Met tal van zonnige weekenden voor de boeg staat ons hoofd maar naar een ding: cocktails! Deze zomer strijken we neer op het (dak)terras met deze friszoete en pretty in pink vijgencocktail.

Dit prachtexemplaar maak je met punch van vijg en verse rozemarijn. Maak in een keer een grotere portie punch, zodat je er meerdere cocktails uit kunt halen. Alcoholvrij dagje? Dan is de punch ook heerlijk te combineren met bruisend mineraalwater en een scheutje limoensap.

Wat heb je nodig?

Voor de vijgenpunch:

  • 300 gram vijgen
  • 150 gram suiker
  • 235 ml appelciderazijn
  • Takjes verse rozemarijn

Voor de cocktail:

  • 45 ml wodka
  • 15 ml vers limoensap
  • 45 ml vijgenpunch
  • 60 ml bruiswater
  • Halve vijgen, ter garnering
  • Takjes rozemarijn, ter garnering
  • IJsblokjes

Zo maak je de cocktail

Begin met het maken van de vijgenpunch. Meng de vijgen, suiker, azijn en rozemarijn in een middelgrote schaal. Bedek het mengsel met plasticfolie en laat een nachtje in de koelkast staan. Haal de punch de volgende ochtend door een zeef om de vijgen en rozemarijnnaalden te verwijderen.

Maak de cocktail. Doe de (gemalen) ijsblokjes in een glas en voeg hieraan de wodka, limoensap en punch toe. Schenk dan het bruiswater in het glas en roer alle ingrediënten goed door. Garneer met verse vijgen en een takje rozemarijn. Cheers!

Bron: Spices in my dna | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws