Alsof het niets is: koningin Elizabeth snijdt taart aan met ceremonieel zwaard

De koningin vond een mes wat gewoontjes.

Lees ook

Ondanks haar 95 jaar bewijst koningin Elizabeth maar weer dat ze nog echt geen oude taart is. De queen had het genoegen om de G7-samenkomst bij te wonen, en dat werd uiteraard gevierd met taart. Elizabeth had de eer om de taart aan te snijden, maar ze vond het wat gewoontjes om dat met een mes te doen.

Ceremonieel zwaard

Een taart aansnijden hoeft heus niet saai te zijn. Dat bewees koningin Elizabeth maar weer tijdens de samenkomst van de G7-top.

Zo stond Elizabeth erop dat ze de enorme taart met een ceremonieel zwaard zou aansnijden, ondanks dat iemand haar erop attendeerde dat er ook een mes was. “Dat weet ik”, zei de koningin nuchter. “Maar dit is iets ongebruikelijks”, lachte ze. Kate Middleton en Camilla Parker Bowles, die met de koningin mee waren, moesten smakelijk lachen om het tafereel.

Humor

Dat Elizabeth beschikt over een gezonde dosis humor, bewees ze gisteravond ook al. Zo wist de koningin alle aanwezigen tijdens het officiële fotomoment met de G7-leiders aan het lachen te brengen. “Moeten we kijken alsof we het naar onze zin hebben?”, vroeg de koningin aan de Britse premier Boris Johnson. Joe Biden, Angela Merkel, Justin Trudeau en Emmanuel Macron konden hartelijk lachen om de opmerking van de koningin.

Vrijdag begon de 47e G7-top. Leiders van de zeven rijkste industrielanden kwamen daarvoor samen in de Britse badplaats Carbis Bay in Cornwall. Vrijdagochtend was er – uiteraard – een fotomoment op het strand. De Groep van Zeven bestaat uit Duitsland, Canada, Japan, Frankrijk, Italië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. ’s Avonds hadden de leiders het genoegen om de koningin te ontmoeten.

Bron: HLN, VRT | Beeld: BrunoPress | Video: Twitter

Laatste nieuws

Zie ook