Koning Willem-Alexander gaat uit zijn bol en Máxima denkt er het hare van

Drie doelpunten? Wij hadden alleen oog voor de royals op de tribune.

Gisteravond speelde het Nederlands elftal zijn eerste EK-wedstrijd en de royals genoten mee vanaf de zijlijn. Nou ja, Willem-Alexander tenminste…

Koningin Máxima had er zo haar bedenkingen bij.

1-0

Toen Oranje het eerste doelpunt tegen Oekraïne maakte, kon het geluk niet op bij het publiek – de koning niet uitgezonderd.

Live op televisie was te zien hoe Willem-Alexander zijn vuisten balde en “yes” leek te roepen na de eerste goal. Een uitbundige en tegelijkertijd een ietwat ingehouden reactie (want Zijne Majesteit weet ook wel dat de camera's op hem gericht zijn) waar Máxima wel even van opkeek, gevolgd door een afkeurende blik naar haar man. Uiteindelijk besluit de koningin zelfs weg te kijken alsof ze denkt: “Die voetbalfreak naast me? Geen idee wie dat is.”

Royal voetbalfans: het zijn net mensen!

Trending topic

Het duurde niet lang tot de reactie van Willem-Alexander hot topic werd op Twitter. Veel kijkers gingen niet alleen stuk om de hilarische reactie van de koning, ook de typische blik van Máxima werd enorm gewaardeerd.

“Willem-Alexander gaat uit zijn plaat. Máxima kijkt zoals een vrouw naar haar man kijkt die tijdens het voetbal kijken uit zijn plaat gaat”, klinkt het op Twitter. “Koning maximaal ingetogen uit je bol gaan” en “Wanneer je uit je plaat wil gaan, maar je je moet gedragen”. De NOS maakte er nog een gifje van, zodat we het moment suprême keer op keer kunnen herbeleven. Dát zijn de herhalingen die we graag zien in een voetbalwedstrijd!

Bron: Grazia | Beeld: ProShots / Witters

Laatste nieuws