Queen Elizabeth blij als een kind tijdens officiële verjaardagsfeest

Trooping the Colour werd dit jaar in een ander jasje gestoken.

Lees ook

Afgelopen weekend vond een uitgeklede versie van Trooping the Colour plaats, het verjaardagsevenement voor de Queen waarbij we normaal héél veel royals in koetsjes zien rijden en vanaf het balkon van Buckingham Palace zien zwaaien.

Voor het tweede jaar op een rij zit zo'n groots feest er niet in, maar Queen Elizabeth leek zich uitstékend te vermaken in haar eigen achtertuin.

Tuinfeestje

Het Trooping the Colour-spektakel (parades, saluutschoten en overvliegende straaljagers) werd voor het gemak naar de tuin van Windsor Castle verplaatst, zodat de Queen gewoon vanuit haar eigen stulpje kon toekijken naar de ceremonie.

Ondanks dat het haar eerste officiële verjaardag was zonder prins Philip aan haar zijde, leek Queen Elizabeth zich prima te vermaken. Zo kwamen de voetjes een béétje van de vloer op het ritme van de muziek tijdens de Colour Parade.

Je zou zeggen dat Hare Majesteit de overvliegende straaljagers inmiddels wel heeft gehad (het is een traditie sinds 2006), maar de jarige Queen keek vol bewondering naar de herriemakers boven haar hoofd.

Beeld: Brunopress

Druk weekend

De Queen heeft een druk weekend achter de rug. Vrijdag ontmoette ze de leiders van de G7-top, zaterdag vond haar verjaardagsceremonie dus plaats en zondag kwamen Joe en Jill Biden op de thee.

Als we de kiekjes en filmpjes mogen geloven was de 95-jarige vorstin tijdens al deze bezigheden bijzonder goedgemutst. Ze haalde de lachers op de hand door een taart aan te snijden met een ceremonieel zwaard, ontroerde met haar hartverwarmende blik tijdens de Trooping en verwelkomde het presidentskoppel in een fleurig ensemble.

Of het jaar 2021 met het vertrek van Harry en Meghan en het overlijden van prins Philip alleen maar doffe ellende betekent voor de royals? Queen Elizabeth straalt het niet uit, in ieder geval!

Jill Biden en Queen Elizabeth. Beeld: Brunopress.

Op 21 april mocht de koningin al 95 kaarsjes uitblazen, maar haar 'tweede' verjaardag viert Elizabeth steevast in juni. Al meer dan honderd jaar vieren de Britse monarchen hun officiële verjaardag in juni, omdat de kans dan het grootst is dat de regen niet met bakken uit de hemel valt. Ideetje voor iedereen die tussen oktober en maart geboren is en óók eens een tuinfeestje wil?

Beeld: Brunopress | Video: Daily Mail

Laatste nieuws

Zie ook