De hobby van hertogin Kate waar de Cambridge-kinderen niet blij mee zijn

"Ze zeggen allemaal: 'Mam, hou daar alsjeblieft mee op.'"

Lees ook

De hertogin van Cambridge is natuurlijk ook maar een moeder die haar kinderen soms enorm op de zenuwen kan werken.

Op de kiek

Hertogin Kate heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag fotografeert. Iets té graag, als het aan prins George, prinses Charlotte en prins Louis ligt.

Onlangs nog introduceerde Kate het project Hold Stil, waarin ze haar passie voor fotografie ook kwijt kan. Voor dit project verzamelde de hertogin allerlei foto's van het leven tijdens de pandemie en bundelde die in een boek. Al bellend met één van de inzenders vroeg Kate: “Ben je een fotograaf?” Waarop ze het antwoord kreeg: “Nee, maar mijn partner zou zeggen van wel, want ik neem heel veel foto's van mijn gezin.”

Een maar al te herkenbaar scenario voor Kate, zo laat ze weten. “Dat heb ik ook. Ze zeggen allemaal: “Mam, hou alsjeblieft eens op met foto's nemen.”

Familiefoto’s

Van al die plaatjes die Kate van haar kinderen schiet, krijgen we er maar weinig te zien. De verjaardagportretten van George, Charlotte en Louis zijn wel vaak door hun moeder gemaakt en vorig jaar trakteerden de Cambridge'jes op Instagram ook op mierzoete Vaderdagfoto's die Kate zelf had gemaakt.

“Catherine heeft een ongelooflijk goed oog voor stijl, ze weet precies wat er goed uit gaat zien, wat mijn leven heel makkelijk maakt”, onthulde koningshuisfotograaf Matt Porteous al eens aan HELLO. Voor een koninklijk fotomoment hoeft hij nauwelijks instructies te geven wat de kledingkeuze en het poseren betreft. “Catherine is een fantastische fotograaf. We delen tips over locaties met elkaar en hebben het over lichtval, instellingen en stijlen.”

Volgende maand is prins George jarig en zal hij er – hoe irritant hij het ook vindt – toch aan moeten geloven: poseren voor de lens van zijn moeder.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook